JANDROKOVIĆ POSLAO SABORSKE ZASTUPNIKE NA GODIŠNJI, ODMARAT ĆE PUNIH 12 DANA: / 'Objašnjenje mu je jako zanimljivo...'

Zastupnici su opet na odmoru. Ovaj put će biti dugačak 12 dana

19.2.2018.
11:56

Saborski zastupnici od petka su na izvanrednom godišnjem odmoru i na njemu će odmarati punih 12 dana. Kako je pojasnio predsjednik Sabora Gordan Jandroković, o tom je odluku donijelo Predsjedništvo sabora, a od saborskih zastupnika pobunio se nije nitko.

'Nisam imao pojma da idemo na godišnji'

Zakonski nepredviđena stanka saborske zastupnike ipak je zatekla. SDP-ov Bojan Glavašević kaže za Net.hr kako je za nju saznao u četvrtak. "Mislim da je to, pored ove dvije ustavne stanke, potpuno suvišno. Navodno je objašnjeno time da nema akata o kojima bi se moglo raspravljati. SDP ih ima više od 20 i neki nisu uopće uvršteni, a neki koji jesu su tek iza 60. mjesta", kaže nam Glavašević dodajući da je ovaj potez vladajućih način da se opstruira demokracija. "Građani ionako imaju loše mišljenje o nama, a ovim potezom vladajući dodatno ruše povjerenje građana u nas", zaključuje.

I mostovac Nikola Grmoja ističe da zakona za raspravu nimalo ne nedostaje. "Mi u proceduri imamo 20 naših zakona. Ova odluka odgovara vladajućima jer na taj način nas onemogućuju da što više progovaramo o problemima. Tvrde kako novim Poslovnikom smanjuju broj replika i ukidaju stanke da bismo bili učinkovitiji. Zašto onda smanjuju broj radnih dana?', pita Grmoja te dodaje kako će Most neovisno o zasjedanju i idućih dana raditi te da ih vladajući neće zaustaviti da progovaraju o problemima. Činit će to, dodaje, s pomoću presica, a jednu od njih, onu današnju posvećuju isključivom gospodarskom pojasu.

Na zaključak Gordana Jandrokovića kako se nitko od saborskih zastupnika nije pobunio na odluku o stanci, Grmoja pita što bi se time postiglo. "Možemo se mi buniti koliko hoćemo kad će ionako biti po njihovom. Ono što oni predlože, to tako i bude. Što ja imam od toga i da se bunim? Bunio sam se zbog Saborskog istražnog povjerenstva i koje sam koristi imao", zaključio je Grmoja u izjavi za naš portal.

Sabor: Sve je poznato još od siječnja

Iz Sabora odbacuju tvrdnje da je do stanke došlo iznenada. Plan rada aktualne, 7. sjednice, navode, još je u siječnju objavljen na saborskim mrežnim stranicama i iz njega je vidljivo da je stanka već tada planirana. Zastupnici će je, kažu, iskoristiti za rad u izbornim jedinicama, za susrete s građanima i za međunarodne aktivnosti.

Do uskrsnih će blagdana plenarno raditi 28 dana, tvrde u Saboru, jedan dan više nego, primjerice 2016.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali