'Ja bar prodajem za velik novac, nisam kokošar!'

shimmer fallback

'Manchester United i City, Everton, Arsenal, Tottenham, svi žele Šimu Vrsaljka. Da sad ne govorim o ostalima kao što su Schalke, Marseille, Bordeaux, Bayer, Sampdoria...

3.11.2010.
15:31
Play logo

arti-201010210665006Kao što je već običaj – gazda stiže zadnji. Tako je i Zdravko Mamić u Zračnu luku Pleso uletio kada su igrači i stručni stožer obavili sve formalnosti i uputili se prema zrakoplovu koji će ih odvesti na novi europski ispit. Uoči utakmice s Bruggeom izvršni dopredsjednik Dinama nije odbio brojne mikrofone.

arti-201010210803006Iako je htio izbjeći frazu 'povijesna utakmica', ona je lebdjela u svakoj Mamićevoj misli. Govorio je o velikoj odlučnosti, prizivao sreću i zaključio da će Zagrepčani protiv belgijske momčadi doći do pozitivnog rezultata jer je jamac toga – Vahid Halilhodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je, htio to netko priznati ili ne, pod Halilhodžićem postao ozbiljna europska momčad, statistika govori da smo primili jedan gol u tri utakmice, a da smo prije znali u dvije utakmice sa sličnim suparnicima primati po četiri, pet komada. Tu vidim nadu za Dinamo. Ma, Halilhodžić jednostavno zna!", rekao je Maminjo, čiji je životni san ipak Liga prvaka.

arti-201011020607006"Iduće sezone cilj je svim snagama, čulima i sposobnostima ići na Ligu prvaka! Ili ćemo to s Halilhodžićem napraviti u slijedeće dvije godine, ili to nećemo više nikad ostvariti. Imamo odličnu, talentiranu, mladu momčad, imamo trenera s europskim pedigreom... Sve ćemo učiniti da nikoga ne prodamo, ali i da se pojačamo s još jednim, dva ili tri igrača", najavio je Mamić, prenosi 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, problem je što su Dinamovi 'dragulji' stalno u izlogu, a zagrebačkom klubu neophodni su novci za normalno funkcioniranje. Tako bi uskoro jedan maksimirski dečko, koji je tek stupio na veliku scenu i probio se do hrvatske reprezentacije, mogao napustiti Modre i otisnuti se u 'bijeli svijet'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201010290075006"Evo, dat ću vam ekskluzivu. Manchester United i City, Tottenham, Everton, Arsenal, svi žele Šimu Vrsaljka. Šime Vrsaljko je prvi opcija svih tih klubova, da sad ne govorim o ostalima kao Bordeaux, Marseille, Bayer Leverkusen, Schalke, Sampdoria... Naša želja je da ne pustimo nikoga, samo u tome trebamo nečiju pomoć", priznao je izvršni dopredsjednik i dodao:

"Stalno meni imputirate da sam trgovac, da prodajem igrače, a to nije istina. Ja volim Dinamo kao i naši najzagriženiji navijači i želio bih pod cijenu života da nešto napravimo za navijače. Ali, to ne ide, mi smo se sto posto sveli na isključivo financiranje od izvoza igrača. Jer, nemamo sponzora, ne samo Dinamo, niti jedan sportski klub u Hrvatskoj od Nove Godine neće imati niti jednog sponzora", najavio je maksimirski boss kataklizmu hrvatskog sporta i za kraju zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi moji, ja bar prodajem igrače za veliki novac, nisam kokošar i opirem se da igrači odlaze za mali novac. I od toga Dinamo živi. A ja prvi nikad ne bih prodavao igrače, obećao sam i treneru da nećemo prodavati, a ni sam ne znam kako ćemo izvršiti obećanje. Lako je reći i obećati, ali treba onda netko doći i objasniti tko će to sve platiti, i igrače, i trenere, radnu zajednicu, omladinsku školu...", prenio je Večernji list Mamićevo izlaganje o preživljavanju zagrebačkog kluba.

Prethodni članci:

arti-201010290075006 arti-201010210665006 arti-201011020607006 arti-201010210803006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Infinity Nado
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo