TKO ĆE GA ZAMIJENITI? / Mario Radić ipak neće biti ministar demografije

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

'Partneri iz Domovinskog pokreta izvijestili su nas da Mario Radić ipak neće biti njihov prijedlog za člana Vlade. To je sada njihov stav, a tko će biti prepustiti ću partnerima neka oni predstave kandidate', poručio je glasnogovornik Vlade

15.5.2024.
17:01
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Mario Radić ipak neće biti ministar demografije. Povodom toga oglasio se glasnogovornik Vlade Marko Milić koji je prvo osudio atentat na slovačkog premijera.

"Snažno osuđujemo atentata na slovačkog premijera Roberta Fica, slovačka je prijateljska zemlja Hrvatskoj i nadamo se da će se on što prije uspijeti oporaviti od ovog napada koji nas je sve potresao", rekao je pa nastavio oko Radića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče, obavili smo konzultacije s partnerima iz Domovinskog pokreta, na sastanku su se kasnije pridružili predsjednik i potpredsjednik nacionalnih manjina, razgovarali smo o procesu formiranja Vlade i s obzirom na tijek razgovora koje imamo u vezi programa Vlade. Partneri iz Domovinskog pokreta izvijestili su nas da Mario Radić ipak neće biti njihov prijedlog za člana Vlade. To je sada njihov stav, a tko će biti prepustiti ću partnerima neka oni predstave kandidate", poručio je.

I sam Radić potvrdio je da neće biti novi ministar u srijedu nakon što je napustio Banske dvore gdje su se održali pregovori Domovinskog pokreta s HDZ-om o koalicijskom sporazumu i budućoj vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PODJELA RESORA /

Ovo su svi ministri u Vladi HDZ-a i Domovinskog pokreta. Evo tko odlazi, a tko su nova imena

Image
PODJELA RESORA /

Ovo su svi ministri u Vladi HDZ-a i Domovinskog pokreta. Evo tko odlazi, a tko su nova imena

'Nikad nisam rekao da ću biti ministar u vladi'

"Ja neću biti u vladi, koliko god ste na mene računali da sam sigurno u vladi. Nisam nikada rekao da ću biti ministar u vladi", rekao je Radić novinarima. O razlozima takve odluke nije htio govoriti, rekao je samo da su 'osobni i stranački'.

Najavio je međutim kako će 'puno pomoći', i bit će koordinator za demografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo opsežne pregovore i usuglašavanja tri dokumenta: koalicijski sporazum, ustrojstvo zakona o ustrojstvu vlade i program vlade. Došli smo do rješenja koja su vrlo bliska, ostalo je proći još par detalja", rekao je Radić novinarima upitan o pregovorima, no nije htio precizirati koji su to 'detalji'.

Potvrdio je i kako su se usuglasili oko članova vlade i ministara, rekavši da će predsjednik stranke Ivan Penava predstaviti DP-ove članove vlade danas nešto kasnije na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li mu poznato da je brat Ante Šušnjara, koji se u medijima spominje kao DP-ov ministar gospodarstva, bio direktor u PPD-u, Radić je uzvratio da je on tamo bio zaposlen prije sedam godina. "On vodi obiteljsku tvrtku već sedam godina", ustvrdio je Radić.

Upitan je li problem što je on (Radić) dio svojih vlasničkih udjela prenio na Šušnjara, Radić je rekao: "On je odvjetnik u našoj stranci, sve je to normalni proces koji ide".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome hoće li se glasati o vladi u petak ili ne rekao je da će se to 'još vidjeti'.

Više pogledajte u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo