Uloge su u HNS-u podijeljene već prije EURA. Bilić i Marković odlaze, Šuker i Štimac dolaze. U kojoj ste Vi kombinaciji? Ja sam izvan svih kombinacija i ne želim biti ni u kakvim kombinacijama. Ali kad prođe Europsko prvenstvo, onda će samo ti zli duhovi početi izlaziti i bit će raspad sistema.

Kako to mislite? Ako ne prođemo u drugi krug? A daj bože da prođemo, ali na koju foru? Lako je vikati: 'Bit ćemo prvaci.' Mislim da je sve ovo što se dogodilo nekorektno i nemoralno prema igračima i prema Biliću. Ja s Bilićem nisam u dobrim odnosima jer sam prvi u Hrvatskoj tražio njegovu smjenu, još u svečanoj loži protiv Turske, na Europskom prvenstvu 2008. godine. I dan-danas smatram da je on isključivi krivac što smo izgubili, onaj njegov stampedo kad smo zabili gol, ako se sjećate. Znamo što je bilo poslije, naši se nisu plasirali na Svjetsko prvenstvo. Međutim, u to vrijeme on je bio u određenim odnosima s nekim ljudima, pa je njihove igrače zvao u reprezentaciju, pa je ostao izbornik.

A sad kad je izborio prvenstvo Europe, bez obzira na kvalifikacije ili ne, i kad smo mu trebali apsolutno dati mira i dati mu podršku, a ja mu želim svaku sreću, sad ga lijepo miniraju svaki dan. Isključivo iz privatnih, sebičnih razloga. Sramotno je smijeniti nekoga prije nego ode na Europsko prvenstvo! Mina.

Luka Modrić je prije nekoliko dana izjavio da baš to nije dobro za atmosferu u reprezentaciji. Gledajte, Hrvatski nogometni savez trebao je mobilizirati cijelu naciju, bez obzira na tu močvaru o kojoj se govori, i da svi dišemo kao jedan na tom Europskom prvenstvu. A onda se poslije raskusuravajte. A ne ovako, stvarno su prešli svaku mjeru... To ne da je amaterski, to je isključivo nečiji sebični interes.

Koji je domet Hrvatske na EURU? Naši čak najavljuju da smo prvi favoriti? Ma gledajte, ja mislim da je već kod izvlačenja skupina za EURO napravljena jedna ne taktička, nego strateška greška. Bili smo puni nekoga kuraža, dobra grupa, sigurno idemo dalje, već smo u polufinalu i tako dalje... Ali da zaključim, mislim da bi sada sve trebalo biti stavljeno u službu reprezentacije i rezultata na EURU, a onda neka si postavljaju izbornike koji će po šalabahteru zvati koga treba u reprezentaciju i slično...

specijal-201102150360004-Hrvatski nogometni savez