(ne)sigurni uvjeti /

Inspekcija češlja i jadranske restorane

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja češlja restorane i ostale ugostiteljske objekte na Jadranu. Gosti, kažu, ne trebaju biti previše zabrinuti, jer hrana koju jedu najvećim je dijelom ispravna. Problem su, ipak, ne pranje ruku i nečiste posude u kojima se jela pripremaju, pa je svoja vrata moralo zatvoriti desetak objekata.

3.8.2013.
19:23
VOYO logo

Temperature u kuhinjama dodatno dižu sanitarni inspektori, koji ovih dana pojačano kontroliraju ugostiteljske objekte po obali.

Pa je tako u posljednja dva mjeseca na obali obavljeno više od 900 kontrola. Inspektori su naplatili 320 kazni po tisuću kuna, a zbog nehigijenskih uvjeta zatvoreno je desetak objekata.

Od 385 uzoraka sladoleda, kolača i gotovih jela, 21 nije zadovoljavao uvjete - zbog higijene. Iako se gosti od hrane nisu mogli razboljeti, inspekcija je zatekla zaposlenike s prljavim rukama i nečistim posudama.

U laboratoriju gdje se svakodnevno rade mikrobiološke analize hrane,upozoravaju kako se ljeti hrana brže kvari pa zato treba biti posebno oprezan s mesom, voćem i povrćem te sladoledom i kolačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo