(ne)sigurni uvjeti / Inspekcija češlja i jadranske restorane

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja češlja restorane i ostale ugostiteljske objekte na Jadranu. Gosti, kažu, ne trebaju biti previše zabrinuti, jer hrana koju jedu najvećim je dijelom ispravna. Problem su, ipak, ne pranje ruku i nečiste posude u kojima se jela pripremaju, pa je svoja vrata moralo zatvoriti desetak objekata.

3.8.2013.
19:23
VOYO logo

Temperature u kuhinjama dodatno dižu sanitarni inspektori, koji ovih dana pojačano kontroliraju ugostiteljske objekte po obali.

Pa je tako u posljednja dva mjeseca na obali obavljeno više od 900 kontrola. Inspektori su naplatili 320 kazni po tisuću kuna, a zbog nehigijenskih uvjeta zatvoreno je desetak objekata.

Od 385 uzoraka sladoleda, kolača i gotovih jela, 21 nije zadovoljavao uvjete - zbog higijene. Iako se gosti od hrane nisu mogli razboljeti, inspekcija je zatekla zaposlenike s prljavim rukama i nečistim posudama.

U laboratoriju gdje se svakodnevno rade mikrobiološke analize hrane,upozoravaju kako se ljeti hrana brže kvari pa zato treba biti posebno oprezan s mesom, voćem i povrćem te sladoledom i kolačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo