Play ponuda

I hrvatski političari tweetaju!

shimmer fallback

Čini se da je Twitter napokon ušao u više sfere hrvatske politike. Danas su zastupnica Marija Lugarić te SDP Hrvatske počeli ažurno prenositi zbivanja u Saboru.

27.1.2010.
17:16
Play ponuda

Josipović je nakon dnevnih obavijesti za vrijeme izbora na Twitteru i Facebooku prešao na jednu tjedno, a od Bandića ni traga ni glasa još od početka siječnja.

Čini se da su društvene mreže bile koristan alat za vrijeme izbora, kada se dokazivalo kako su pojedini kandidati svjesni važnosti interneta te mogućnosti koje nudi.

No, sada kada bi tviteraši i fejsbukaši možda nešto i rekli, zanovijetali, nema nikog s druge strane tko će ih poslušati.

Sudjelovanje na Twitteru i drugim društvenim mrežama postalo je izuzetno aktualno širom svijeta nakon što je Obama upravo tim putem skupio velik broj donacija, te organizirao silne volontere koji su radili na njegovoj kampanji. Na službenoj Obaminoj web-stranici i dalje je dostupna mogućnost "Tweet your senator", a velik broj zastupnika američkog Senata također koristi Twitter.

Kod nas je situacija daleko jadnija, no nedavno se aktivirala ljevica. Marija Lugarić, zastupnica SDP-a, te službeni profil SDP-a danas su krenuli u jako aktivno tweetanje iz Sabora prenoseći dijelove diskusija i postavljena pitanja.

Neovisno o tome što mislite o nekim strankama, ovo je hvalevrijedan korak prema korištenju novih medija u politici u svakodnevnoj praksi, ne samo onoj izbornoj.

Play ponuda
Play ponuda