Play ponuda

Hrvatski paraolimpijci spremni za Vancouver

shimmer fallback

Na sljemenskom Crvenom spustu održano je državno prvenstvo skijaša s invaliditetom na kojem je nastupilo 19 skijaša u tri kategorije invaliditeta - stojeći, sjedeći te slijepi i slabovidni.

16.2.2010.
19:37
Play ponuda

Natjecanje je, prema očekivanju, proteklo u dominaciji četvero športaša s invaliditetom koji će braniti boje naše zemlje na predstojećim Zimskim paraolimpijskim igrama koje će se od 12. do 21. ožujka održati u Vancouveru: Zlatka Pesjaka, Dine Sokolovića, Marija Dadića i Nikoline Šantek.

U konkurenciji stojećih skijaša pobijedio je Zlatko Pesjak, u ženskoj konkurenciji je najbolja bila Inea Kolanović, dok je kod sjedećih skijaša slavio Dino Sokolović.

U kategoriji slijepih i slabovidnih skijaša najbolji je bio Damir Mizrak, a u ženskoj konkurenciji naslovom hrvatske prvakinje okitila se Nikolina Šantek.

Po riječima direktora skijaške paraolimpijske reprezentacije Dragana Katunara svi skijaši su pokazali napredak, a forma naših paraolimpijaca je takva da se od njih u Vancouveru možemo nadati plasmanima među prvih 15 u njihovim kategorijama tjelesnih oštećenja.

Play ponuda
Play ponuda