Play ponuda

HRT / strahuje od "Otpisanih" na ulicama Zagreba

shimmer fallback

Partizanski filmovi mogu biti okidač za terorizam, strahuje stručnjak HRT-a

12.1.2013.
4:53
Play ponuda

Zoran Grgić, gost koji je u HRT-ovoj "Temi dana" predstavljen kao "stručnjak za borbu protiv terorizma", nedavne bombaške napade u Zagrebu doveo je u vezu s partizanskim filmovima koji su nedavno emitovani na javnoj televiziji HRT.

- Terorizam je evoluirao, sada imamo na sceni drugačiji pristup. To je socijalni inženjering, terorizam prema masama kroz masovne medije. Ništa ne može toliko ubiti koliko mogu ubiti mediji i to će u narednim godinama biti glavno oružje terorizma - rekao je Grgić.

Voditelj "Teme dana" Danko Družijanić složio se da mediji moraju paziti kakve informacije plasiraju i pitao Grgića je li moguće da će ovi napadi podstaći imitatore. Dobio je sledeći odgovor:

- Imali smo nedavno prikazivanje serije bezveznih promidžbenih filmova iz bivše Jugoslavije s ovim partizanskim zločincima. U jednom od tih filmova je završna scena vlak koji pada, i to vlak s oznakom Crvenog križa, zamislite kakva je to poruka, koji pada u provaliju. Ne bih se uopće iznenadio da je to nekome bio okidač. Kad je društvo izloženo krizi, onda treba paziti što se pušta i paziti na poruke.

Play ponuda
Play ponuda