'Heroji, svaka vam čast!'

shimmer fallback

'Ovaj trijumf znači mnogo. Prebrođena je psihološka barijera, a ova nam pobjeda daje realne izglede za proljeće. Iako, biti će teško nakon pobjede PAOK-a nad Villarrealom.

5.11.2010.
13:16
Play logo

arti-201011040775006Na travnjak stadiona Jan Breydel poslao je izenađujuću, pomalo i čudnu postavu, ali Vahid Halilhodžić je od početka znao ostvariti ono po što je Dinamo došao u Brugge. Na klupi su ostali dosad nedodirljivi Ante Rukavina i Pedro Morales, a priliku su dobili Chago, Calello i Fatos Bećiraj.

Nije izgledalo dobro u prvih 45 minuta, bilo je to najlošije europsko poluvrijeme otkako je Halilhodžić preuzeo digentsku palicu, no njegovi su se igrači iskupili blitzkriegom u samo četiri minute drugoga dijela. Sammirov bijeg i Bišćanov nebeski skok uništili su sve nade Bruggea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika je ovo pobjeda Dinama u taktičkoj utakmici, a ja sam pripremio strategiju za koju sam znao da će se isplatiti. U nastavku nam je protivnik ostavio veliki prostor što smo mi znali iskoristiti. Postigli smo dva gola, a na kraju smo mogli i više", rekao je čovjek koji je dobio novi nadimak – Mourinho iz Jablanice.

Iako nisu postali mangupi, Halilhodžićevi igrači ovoga puta nisu bili 'Hlebinska škola'. Nije bilo naive koja ih je, primjerice, u Solunu kod PAOK-a koštala jeftinog pogotka i jedinog poraza u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napredovali su moji dečki. Domaćin je bio pod imperativom pobjede, bila je to zahtjevna utakmica za nas. Ali moji momci su odigrali iznimno zrelo. Nismo mogli uživati u nekoj ljepoti igre, ali jako sam sretan taktičkom zrelošću svojih igrača", istaknuo je Vaha kojem je osobito mi je bilo drago zbog Sammira koji se iskupio za propuste u prvoj utakmici, prenosi Večerni list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac s hrvatskom putovnicom emotivno je proživio pogodak Bruggeu, preplavile su ga emocije, a umalo su krenule i suze. U Zagrebu je bio tragičar utakmice ovih dviju momčadi, u uzvratu se iskupio. Digao je ruke, pogledao u nebo i potrčao prema tribini gdje je bilo stotinjak Dinamovih navijača kako bi podijelio radost s njima. Bravo, Sammire!

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Infinity Nado
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo