Play ponuda

Gluposti u koje vjeruju Ameri

shimmer fallback

Razne nebuloze u koje ljudi mogu vjerovati, oduvijek su predstavljaje dobru platformu za tuđi smijeh i zabavu, a kao što smo se već više puta mogli uvjeriti, u njima često predvode Amerikanci.

25.8.2010.
15:37
Play ponuda

Koje su to nebuloze i neobične stvari u koje vjeruju Ameri, počevši od Obamine religije, Darwinove teorije evolucije pa sve do postojanja vještica, saznajte u nastavku.

Skoro petina Amerikanaca smatra da je njihov predsjednik Obama Musliman, dok samo njih 39 posto, mlađeg uzrasta, vjeruje u Darwinovu teoriju evolucije.

Rezultati istraživanja iz 2005. godine pokazali su da je njih 21 posto uvjereno u postojanje vještica, skoro polovica ih vjeruje u šesto čulo, nešto više od trećine u duhove, dok se astrologiji priklanja četvrtina njih. Iako su ovi rezultati nešto stariji, pretpostavlja se da se nisu bitno promijenili u posljednjih pet godina.

Iako su otklonjene sve sumnje u umiješanost Saddama Husseina u napad 11. rujna, mnogi od njih, još uvijek vjeruju u tu pretpostavku. Iako je i sam Bush demantirao bilo kakvu Husseinovu povezanost s napadom, 41 posto njih još je uvijek priklonjeno toj mogućnosti.

Možda najveća glupost od svih nabrojanih jest vjerovanje petine Amera u geocentrički sustav. Iako je heliocentrizam ''na snazi'' još od 16. stoljeća, svaki peti Amerikanac vjeruje još uvijek da se sunce okreće oko zemlje, a ne obratno.

Svoje su znanje Amerikanci dokazali u poznavanju imena sedam patuljaka, pa je tako čak tri četvrtine njih znalo imenovati najmanje dva, dok je potpuno drugačija slika bila s imenovanjem svojih sedam vrhovnih sudaca.

Njih 63 posto ne zna gdje se nalazi Irak, a devet od njih deset na karti ne može pronaći ni Afganistan, čak ni kad im se da ograničenje na Aziju.

Što se tiče religioznosti, njih dvoje od pet, smatra da bi škole trebale uvesti molitvu na satove, koju bi vodili učitelji ili učiteljice.

Play ponuda
Play ponuda