Facebook će vam prepoznavati lice

shimmer fallback

Facebook je najavio novu tehnologiju prepoznavanja lica, kojom želi postići jednostavnije i brže tagiranje, te poboljšati postupak dodavanja i pregledavanja slika.

6.7.2010.
11:49

Za neke je to još jedan razlog za paniku i brigu za sigurnost osobnih podataka na Facebooku, piše Lider Press. Prema Facebookovim podacima, više od 100 milijuna slika dnevno korisnici dodaju na svoje profile, što je statistika koja bi mogla konkurirati onoj YouTubea, na kojem se 24 sata dnevno dodaje jedan video po minuti. Kao dodatak ovoj ogromnoj količini slika, praktički nema osobe na Facebooku koja nije dio ovog procesa.

Više od 400 milijuna korisnika dodalo je barem jednu sliku. Sam Odio, Facebookov novi product manager za slike, ističe da je dodavanje slika jako popularno te da su zbog toga nužna poboljšanja usluga koje Facebook pruža, prenosi NY Times.

Odio je osnovao Divvyshot, tvrtku koja je razvila tehnologiju za prepoznavanje lica, koju je Facebook kupio prije dva mjeseca. Za sada tehnologija funkcionira tako da identificira lice s dodane slike, te pita korisnika "Čije je to lice?"

Prema izvješću Facebooka, usluga je u fazi ograničenog testiranja, no uskoro će se pojaviti na popularnoj društvenoj mreži, zajedno s još nekim novim mogućnostima.

Tim Stevens, s portala Engadget, tvrdi da tehnologija prepoznavanja lica neće ići tako daleko da identificira lica sa svih slika.

'Moramo priznati da nam je drago da se Facebook nije odlučio na to jer bi implikacije bile zabrinjavajuće. No, kada jednom to uvedu, siguran sam da će uključiti i postavku privatnosti, te će svatko moći odluči želi li ili ne da se njegovo lice identificira na baš svakoj slici na Facebooku', kaže Stevens.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali