Sarnavka prozvala Ostojića / 'Država će za ovo odgovarati pred Sudom za ljudska prava'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Predsjednica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka prozvala je ministra zdravlja Rajka Ostojića zbog kršenja ljudskih prava 53-godišnje Osječanke, koja se već 23. dana nalazi na psihijatriji bez dijagnoze, a cijeli slučaj vodi ministrova supruga.

17.7.2013.
21:46
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka zatražila je danas očitovanje Ministarstva zdravlja zbog 53-godišnje Osječanke Z. K. koja se trenutačno nalazi u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče bez postavljene liječničke dijagnoze.

Sarnavka je podsjetila da je Osječanka već 23. dan na psihijatriji bez dijagnoze, te da je prislino hospitalizirana zato što je pljusnula sina, a najprije je bila u osječkoj bolnici iz koje je premještena u bolnicu Vrapče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica udruge B.a.B.e. istaknula je da se takvo to nije trebalo dogoditi, a zbog cijele situacije prozvala je i ministra zdravlja Rajka Ostojića.

"Jučer sam zvala njegovu glasnogovornicu i molila sam je da upozori ministra da je ona protiv svoje volje još uvijek u bolnici", izjavila je Sarnavka dodavši kako je dobila odgovor da ministar Rajko Ostojić 'sve drži pod kontrolom', te da je 'navečer saznala da je kontrola takva da njegova supruga vodi njezin slučaj'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito je da se gospođi Z.K. sada pokušava naći bilo kakva dijagnoza samo da se opravda ono što se dogodilo. To samo znači da ni naši liječnici, a ni ministar zdravlja, ne poznaju zakon", zaključila je Sarnavka, koja je također istaknula kako će država, ukoliko domaći sudovi to ne riješe, morati odgovarati pred Europskim sudom za ljudska prava.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić potvrdio je da zna za slučaj 53-godišnje Osječanke rekavši kako je u tijeku inspekcijski nadzor Ministarstva zdravlja te da će se rezultati znati potkraj dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na to da liječenje Osječanke u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče vodi njegova supruga.

"To naprosto ne mogu komentirati. Nikada nisam govorio o svojim pacijentima, znate i sami da se s takvim stvarima ne izlazi u javnost", odgovorio je ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo