Dagnje na buzaru

Niste osobito raspoloženi za kuhanje, a pojeli biste nešto fino? Ova je vrhunska delicija gotova za nekoliko minuta

4.10.2012.
13:31
VOYO logo

Morska hrana za mišiće: 100 g očišćenih dagnji ima samo 86 kcal, a sadrži 12 g bjelančevina

POTREBNO JE: 2 kg dagnji 4 žlice maslinova ulja glavica češnjaka, nasjeckana svježe mljeven papar 3 dl bijelog vina nekoliko žlica krušnih mrvica svežnjić peršina, nasjeckanog

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAČIN PRIPREME Dagnje operite hladnom vodom, temeljito očistite te dobro izribajte oštrom četkom. Bacite sve koje su otvorene. U velik lonac ulijte ulje te ga stavite na laganu vatru. Dodajte češnjak, pospite ga paprom te pirjajte 1 minutu, tek toliko da češnjak i papar zamirišu. Zatim dodajte dagnje i poklopite lonac. Kuhajte nekoliko minuta pa ulijte vino i dobro promiješajte. Kad umak zavrije, pospite ga mrvicama i nasjeckanim peršinom, pažljivo promiješajte i kuhajte dok se školjke ne otvore, 10-ak minuta; tu i tamo protresite lonac. Uklonite sve školjke koje se nisu otvorile pa buzaru poslužite s hrskavim svježim kruhom za toćanje umaka.
 Dostatno za 4 porcije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo