"Dačić sam kriv za rušenje vlade"

shimmer fallback

Dinkić pita zbog čega su odgovorni ćutali do sada, Jovanović optužio DS i SNS za razaranje zemlje

3.2.2013.
16:48

Ministar finansija Mlađan Dinkić upitao je zbog čega su nadležni ćutali o kontaktima ministra policije Ivice Dačića i biznismena Rodoljuba Radulovića, zvanim Miša Amerika, koji je osumnjičen za saradnju sa narko-bosom Darkom Šarićem.

- Oni koji su znali za to - Miki Rakić(prim. red. bivši šef Nacionalnog saveta za bezbednost), Boris Tadić i direktor policije Milorad Veljović, ako je tamo bilo neko krivično delo trebalo bi sva trojica da idu u zatvor zajedno sa Dačićem. Ako se utvrdi da je bio kriminal, zašto su ćutali četiri godine - rekao je Dinkić gostujući na TV Prva, a prenosi Tanjug.

On je ocenio da je sada "neko to pustio da uzdrma vladu". Prema njegovim rečima, dešava se da se bude sa nekim u društvu, a da se ne zna čime se ta osoba bavi i u takvim situacijama to nije krivično delo.

Dinkić je istakao da bi trebalo na osnovu transkripata utvrditi sadržaj razgovora i na osnovu toga preduzimati korake - da neko odgovara, ako se utvrdi da je postojalo krivično delo, a ako ne, da se to skine sa dnevnog reda.

Ministar je takođe ocenio da su šanse za prevremene republičke izbore minimalne, "na nivou jednog promila".

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je Dačića da sam ode sa vlasti, ocenivši da je najdogovorniji što mu se ruši vlada i rekao da sve što se dešava u Srbiji poslednjih dana govori o nameri da se umesto koalicije SNS-SPS uspostavi koalicija SNS-DS.

Jovanović je rekao da se mora dati odgovor na "razaranje zemlje" što je, po njemu, direktna posledica, ne samo delovanja Dačića, nego i onih koji su bili njegovi koalicioni partneri u prošlosti i danas, odnosno DS i SNS.

- DS ga je napravila onakvim kakav je danas a SNS ga iskoristila, postavljajući ga na ovako važnu funkciju... Rešenje se nalazi na onoj strani na kojoj se moraju ujediniti sve demokratske snage - rekao je Jovanović i dodao da izbori ovoga puta moraju da budu drugačiji nego do sada.

On je poručio da je LDP, ukoliko ove godine bude izbora, spreman da razgovara sa Demokratskom strankom, Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Savezom vojvođanskih Mađara, Socijaldemokratskom unijom, Mlađanom Dinkićem, Rasimom Ljajićem i Sulejmanom Ugljaninom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno