ZATVORENIK SE POŽALIO NA UVJETE U LEPOGLAVI I TRAŽIO MASNU ODŠTETU: / 'Sobe su prljave i bez dnevnog svjetla, zahod se ne može zaključati...'

Bivši zatvorenik, među ostalim, se požalio da sobe u zatvoru nisu odgovarale standardima, da su bile prljave i bez dnevnog ili umjetnog svjetla,

23.7.2019.
10:11
Ilustracija: Marko Jurinec / PIXSELL

Bivši zatvorenik kaznionice u Lepoglavi Enis O. tužio je državu zbog, kako tvrdi, neprimjerenih uvjeta u kojima je boravio u tom zatvoru. Sudskim putem tražio je odštetu u iznosu od 130.000 kuna, ali Općinski sud u Varaždinu odbacio je njegov zahtjev, piše eMedjimurje. On je 2011. godine bio osuđen na sedam godina zatvora, a još mora nadoknaditi trošak sudskog postupka u iznosu od 16.200 kuna.

Mogao se baviti sportovima, čitati i gledati 20 programa

Bivši zatvorenik, među ostalim, se požalio da sobe u zatvoru nisu odgovarale standardima, da su bile prljave i bez dnevnog ili umjetnog svjetla, da se zahod ne može zaključavati s unutarnje strane te da ne odgovara propisanim higijenskim uvjetima.

Odvjetnik RH opovrgnuo je navode tužitelja. Kazao je da kaznionica u Lepoglavi svim zatvorenicima osigurava uvjete za tjelovježbu, sport i rekreaciju pa se mogao baviti nogometom, košarkom, atletikom, stolnim tenisom, boćanjem i boksom bez kontakta, a na raspolaganju mu je bila informatička radionica, knjižnica i čitaonica s više od 10.000 naslova i dnevnih novina, kao i televizija sa 20 kanala.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali