ZAMALO IZBJEGNUTA TRAGEDIJA KOD BATINE: / Hrvatski policajci spasili četvoricu migranata iz hladnog Dunava

Policajci su rano jutros u Dunavu kod Batine u Baranji uočili nekoliko osoba koje plutaju po rijeci držeći se za pomagala

4.2.2020.
14:39
PU osječko-baranjska
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska policija spasila živote četvero migranata, a o opasnom pokušaju prelaska odmah je obavijestila i graničnu policiju Republike Srbije. Prilikom obavljanja redovnog obilaska postajnog područja službenim plovilom na Dunavu, policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir jutros oko 7,30 sati, tri kilometra sjeverno od baranjskog mjesta Batina, čuli su dozivanje u pomoć na stranom jeziku.

Potom su u hladnom Dunavu uočili nekoliko osoba koje plutaju po rijeci, držeći se za pomagala.

Odmah im pritekli u pomoć

Policijski su im službenici odmah pritekli u pomoć, a kada su se približili, vidjeli su četvoricu muškaraca koji se na gumenim zračnicama kotača bore sa strujama Dunava, pokušavajući doći do obale Republike Hrvatske. Policajci su izvukli muškarce iz vode te ih smjestili na policijsko plovilo. Riječ je o četvorici migranata u dobi od 30-ak godina, koji su pokušali prijeći rijeku Dunav iz smjera Republike Srbije, navodi se u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske.

Muškarci su bili umorni, iznemogli i pothlađeni te su ih policijski službenici utoplili, pružili im prvu pomoć i pozvali Hitnu medicinsku pomoć. Zajedno sa spašenim muškarcima plovilom su došli do službenog veza za policijska plovila na Zelenom Otoku u Baranji i čekali dolazak djelatnika Hitne medicinske pomoći. Za to su im vrijeme policijski službenici dali deke i suhu odjeću kojom su raspolagali te im pripremili tople napitke i hranu kako bi se ugrijali.

Zdravi, neozlijeđeni, ali pothlađeni

Djelatnici Hitne medicinske pomoći pregledali su spašene osobe i pružili im liječničku pomoć. Utvrdili su da muškarci nisu ozlijeđeni te da su zdravi, ali pothlađeni.

Nakon što su se oporavili, migranti su prevezeni u prostorije Postaje granične policije Beli Manastir, gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu. O ovom po život opasnom pokušaju nezakonitog prelazaka rijeke Dunav u zimskim uvjetima odmah je obaviještena i granična policija Republike Srbije kako bi prevenirala ovakve pokušaje, obzirom na stvarnu opasnost po život tih ljudi.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali