ODREĐEN IM PRITVOR / Ovo su lički policajci uhićeni zbog silovanja: Glave su sakrili jaknama; Pogledajte kako su ih sa suda strpali u maricu

Kako Hina saznaje, navodno se silovanje dogodilo 29. ovog mjeseca, Osumnjičenici su se na istražnom ročištu na ŽDO-u branili aktivnim iznošenjem obrane

31.8.2023.
15:30
VOYO logo

Dvojici ličko-senjskih policajaca određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od utjecanja na svjedoke u istražnom postupku po kaznenoj prijavi za silovanje, saznaje se na Županijskom sudu u Karlovcu. RTL televizija uhvatila je moment kada su policajci odvedeni sa suda u pritvor. Na rukama su im bile lisice, a preko glave su navukli jakne.

Prema riječima sutkinje istrage Elme Kaleb Mamić zahtjevu ŽDO-a je udovoljila po zahtjevu za bojazan od utjecaja na svjedoke, no ne i zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se očekuju žalbe obojica za sada idu u zatvor u Gospiću.

Kako Hina saznaje navodno se silovanje dogodilo 29. ovog mjeseca, Osumnjičenici su se na istražnom ročištu na ŽDO-u branili aktivnim iznošenjem obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima glasnogovornice Ličko-senjske Policijske uprave, obojica policajaca su danas udaljena iz službe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu žene koja ih je prijavila.

PU je također izvijestila da su zbog sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti u postupku utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti, no da o događaju ne mogu dati više informacija „s ciljem zaštite žrtve od sekundarne viktimizacije“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'GNJUSAN ČIN SE DOGODIO U AUTU' /

Policajci prijavljeni za silovanje žene u Lici: Cure jezivi detalji, jedan je stariji od nje 10, a drugi preko 20 godina

Image
'GNJUSAN ČIN SE DOGODIO U AUTU' /

Policajci prijavljeni za silovanje žene u Lici: Cure jezivi detalji, jedan je stariji od nje 10, a drugi preko 20 godina

Policija: 'Izolirani slučaj koji nanosi ogromnu štetu svima'

Ranije danas su Ministarstvo unutarnjih poslova i PU “ovakvo ponašanje najoštrije osudili”, da je to „izolirani slučaj“, ali da ipak „nanosi ogromnu štetu svima u policiji koji koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih građana“.

Posebno su istaknuli važnost činjenice da je „žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko-senjskoj, nakon čega su provedene sve potrebne mjere i radnje kriminalističkog istraživanja“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji prenose neslužbene informacije da su dvojica policajaca 33-godišnju ženu silovali u automobilu u nepoznato vrijeme tijekom ovog mjeseca, te da je jedan 20, a drugi 10 godina u policiji.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo