UHIĆENJA U BIH ZBOG PRIJEVARA I LAŽNIH INFORMACIJA: / Govorili su da posjeduju informacije o namještenim sportskim mečevima

Okružno tužiteljstvo u Trebinju, koje vodi istragu, sumnjiči čak 26 osoba za umiješanost u ove prijevare

30.3.2021.
14:54
ilustracija, Thinkstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Devet osoba uhićeno je u utorak u Bosni i Hercegovini pod sumnjom da su na nezakonit način stekli materijalnu korist nudeći osobama u inozemstvu, koje se bave klađenjem, lažne informacije o rezultatima navodno namještenih sportskih natjecanja. Među žrtvama prijevara bile su i osobe iz Hrvatske.

Svi uhićeni su s područja Foče, Han-Pijeska i Istočnog Sarajeva, a dosadašnjom istragom utvrđeno je kako su nuđenjem lažnih informacija nezakonito zaradili više stotina tisuća konvertibilnih maraka. Okružno tužiteljstvo u Trebinju, koje vodi istragu, sumnjiči čak 26 osoba za umiješanost u ove prijevare.

Govorili da posjeduju informacije o namještenim sportskim mečevima

"Oni su od listopada 2020. do danas, posredstvom profila na društvenim mrežama, reklamirali da posjeduju informacije o namještenim sportskim natjecanjima, a zatim su posredstvom aplikacija za komunikaciju stupali u kontakt s oštećenim osobama iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Švicarske, Njemačke, Francuske i drugih zemalja", stoji u priopćenju MUP-a Republike Srpske.

Potom su oštećene osobe lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica dovodili u zabludu da posjeduju informacije o namještenim sportskim mečevima i navodili ih da putem servisa za slanje novca uplaćuju novac u svrhu navodnog klađenja, dodaje se u priopćenju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali