ŠTO SE DOGAĐA U KARLOVCU? / Dva nasilnika u samo dva dana razmaka počinila odvratne seksualne zločine - i dijete je među žrtvama

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon ispitivanja, podnijelo sucu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika

27.10.2021.
10:55
Ilustracija: Shutterstock

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 20. listopada 2021., ispitalo je 38-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv spolne slobode na štetu bliske osobe, a samo dva dana kasnije ispitan je i jedan 30-godišnjak s područja Karlovačke županije koji se sumnjiči za dva kaznena djela u obitelji.

"Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 22. listopada 2021. po primitku kaznene prijave, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske (1991.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva teška kaznena djela protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 1. i 2. u vezi članka 153. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji iz članka 179.a i povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. KZ-a/11). (25. 10. 2021.).

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 30-godišnjak 16. i 20. listopada 2021. na području Karlovačke županije počinio dva teška kaznena djela protiv spolne slobode na štetu bliske osobe. Postoji osnovana sumnja i da je od kolovoza 2020. godine do 20. listopada 2021. na štetu člana obitelji počinio kaznena djela nasilja u obitelji i kazneno djelo povrede djetetovih prava.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3 ZKP/08)", navodi se u izvješću Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali