Oglasili se USKOK i MUP / Uhićena dvojica policajaca: Otkriveno je za što se sumnjiče, a razotkrila ih je navodno snimka događaja

Image
Foto: Iluistracija: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Sumnja se da su, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti

28.11.2023.
15:24
Iluistracija: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
VOYO logo

U tijeku je nova policijska akcija, ovaj puta na području Sisačko-moslavačke županije.

Prenosimo priopćenje USKOK-a:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Sisačko-moslavačke županije u odnosu dva policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost."

MUP: Policajci su udaljeni iz službe, slijedi kaznena prijava

Ministarstvo unutarnjih poslova, pak, navodi kako provode kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog sumnje da su, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osumnjičeni policijski službenici su rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", piše u priopćenju MUP-a.

Događaj je snimljen?

Akcija USKOK-a i policije povezana je s događajem s početka ovog mjeseca kada su policajci u Mošćenici upotrijebili vatreno oružje, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Tada je Policijska uprava sisačko-moslavačka izvijestila da se radilo o postupanju prema više osoba zbog suzbijanja kriminaliteta droga te da je uporabljeno vatreno oružje "kad je vozač automobilom krenuo na policajce".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom postupanja, vozač automobila je vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe. Kako bi otklonili opasnost, policijski službenici su uporabili vatreno oružje, pucajući u zrak i u pneumatike na automobilu. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba", priopćila je tada policija dodajući da je s tim u vezi jedna osoba privedena, a da se za dvije osobe još traga.

Poslije je navodno utvrđeno da se sve zbilo na nešto drugačiji način. Naime, osobe u vozilu koje su policajci pokušali zaustaviti navodno nisu pokušale pregaziti policajce nego da su ubrzale i pobjegle, pri čemu ih nisu ugrozili. Umjesto da ispale hice upozorenja u zrak, policajci su zapucali prema vozilu u bijegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije su složili ranije navedenu priču da su postupali sukladno pravilima službe, ali je cijeli događaj navodno snimljen, pa je kasnije otkriveno što se uistinu dogodilo.

POGLEDAJTE VIDEO Kako je pao Pripuz? Zbog nelegalnog kampa na Murteru: 'Prolazio sam i gledao koja budala je ovo gradila...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo