UHIĆENA 4 RAZBOJNIKA KOJA SU UKRALA 1,25 MILIJUNA KN: / Uz prijetnju oružjem opljačkali dvije pošte i tri banke u Rijeci

Image
Foto: PU primorsko-goranska

Četvorica osumnjičenih za pet razbojništava od 23. kolovoza prošle do 27. ožujka ove godine završila su u pritvoru nakon policijske istrage koja je došla sve do Zagreba

8.5.2020.
13:47
PU primorsko-goranska
VOYO logo

U policijskom pritvoru završila su četvorica uhićenih koje policija sumnjiči da su u pet razbojstava iz banaka i poštanskih ureda na riječkom području ukrali oko 1,25 milijuna kuna. Četvorica u dobi od 26, 27, 28 i 36 godina osumnjičeni su za razbojstva počinjena od 23. kolovoza 2019. do 27. ožujka ove godine, izvijestila je u petak voditeljica službe općeg kriminaliteta primorsko-goranske policije Blaženka Čačić.

Nikog nisu ozlijedili

Uz prijetnju vatrenim oružjem novac su odnijeli iz dva poštanska ureda i tri poslovnice banaka na području Rijeke, među ostalima Privredne banke u naselju Srdoči i Istarske kreditne banke u središtu Rijeke. Razbojnici su se vatrenim oružjem i ozbiljnom silom prijetili zaposlenicima i zaštitarima, a u svim slučajevima u prostorijama su bili i građani. No, u pljačkama nije bilo ozlijeđenih osoba, izvijestila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLJAČKA U SREDIŠTU RIJEKE: /

Razbojnici opljačkali poslovnicu Istarske kreditne banke

Image
PLJAČKA U SREDIŠTU RIJEKE: /

Razbojnici opljačkali poslovnicu Istarske kreditne banke

Angažirani i specijalci

U pretragama domova i drugih prostora te osobna vozila na području Rijeke, Zagreba i Crikvenice koje su koristili osumnjičenici pronađen je dio ukradenog novca, vatreno oružje i drugi predmeti koji se povezuju s razbojstvima. Sva četvorica su predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za pet razbojstava.

Rezultat je to opsežnog kriminalističkog istraživanja u kojem su sudjelovali pripadnici primorsko-goranske i zagrebačke policijske uprave, djelatnici postaja u Rijeci i Crikvenici, ali i specijalna policija, kazao je načelnik kriminalističke policije u Rijeci Robert Tomac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo