'UBOLA ME! ZOVITE HITNU!': / Otkrivene posljednje riječi Emila kojeg je djevojka usmrtila nožem jer je čula 'demone i utvare'

Zbog ubojstva partnera nožem kod Solina, 25-godišnjoj Ivani određen je istražni zatvor

11.10.2019.
21:07
PIXSELL

25-godišnjoj Ivani G. (25), koja je u srijedu u mjestu Sv. Kajo kod Solina, oko 20.40 sati, nožem usmrtila svog 33-godišnjeg partnera Emila Ž., sudac istrage je nakon ispitivanja pred splitskim tužiteljstvom odredio istražni zatvor, javlja 24sata. Emil je navodno svjedokinji koja je prva stigla do njega prije nego što je izdahnuo rekao: “Ubola me!”.

Vikao upomoć

Izravnih očevidaca zločina nema, ali tijekom istrage ispitat će susjede i rodbinu koji su prvi došli u pomoć teško ranjenom Emilu. U obiteljskoj kući u ulici Marusinac u prizemlju su već 6-7 godina stanovali Emil i Ivana, a na ostala dva kata žive Emilov otac i rodbina. Prema izjavama susjeda, iz stana su čuli povike. Netko je viknuo “upomoć”, nakon čega je Emil istrčao u dvorište obilno krvareći.

"Zovite Hitnu, zovite Hitnu!", vikao je Emil te krenuo prema autu parkiranom desetak metara dalje niz ulicu. Susjedi su mu pokušali pomoći dok nije došla Hitna, međutim ubrzo je umro u splitskoj bolnici zbog iskrvarenja. Naime, nož duljine oštrice 17 centimetara zabijen je u lijevi dio prsa pri čemu je oštetio potključnu arteriju i druge žile.

Imala je simptome psihoze

Pri uhićenju Ivana nije pružala otpor, no imala je porezotinu na desnoj ruci iz koje je krvarila zbog čega je odvedena u splitsku bolnicu. Nakon sanacije rane prevezena je na Odjel psihijatrije gdje je utvrđeno da ima simptome psihoze. Kasnije je razgovarala sa sudskom vještakinjom za psihijatriju, koja je utvrdila da može pratiti daljnji tijek postupka te da nije opasna za okolinu.

Ivana u policiji nije formalno iznosila svoju obranu, ali je spomenula “da su je progonili demoni, utvare...”

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali