Play ponuda

Neobjašnjivo raste broj djece s tumorom!

shimmer fallback

Od svih dijelova Hrvatske, u Baranji je najviše djece oboljele od malignih bolesti.

10.5.2013.
17:52
Play ponuda

"Slavonija je općenito područje odakle nam dolazi neobjašnjivo velik broj bolesnih. Tu je Osijek, Vinkovci, ali i cjelokupno baranjsko područje i upravo od roditelja iz baranjskih mjesta zaprimamo najviše molbi za pomoć. Mislim da se nešto čudno događa u Baranji, i to posebice u posljednjih nekoliko mjeseci. Dogodi se da nam u tjedan dana dođe njih desetero, to je doslovce eksplozija broja oboljelih", potvrdila je Žužić za Glas Slavonije.

Ova je udruga sve to željela potvrditi i liječničkom statistikom, no tu nastaje problem jer, kako tvrdi, liječnici skrivaju stvaran broj bolesnih što Žužić smatra lošim budući da bi upravo broj djece, kao i područja odakle dolaze mogli pomoći u preventivnim koracima.

"Mali je broj oboljelih zbog genetike, ključno je područje u kojemu oboljela osoba živi. Kako drukčije to objasniti? Da raspolažemo stvarnim brojem oboljelih, a ne samo našom internom statistikom, mi bismo obilazili područja gdje ih je najviše. U ovom slučaju to je Baranja, gdje bismo pokušali utvrditi je li uzrok zrak, voda, bilo što što pospješuje razvoj bolesti.

Nešto nije u redu na baranjskom područu

Genetika definitivno nije uzrok bolesti kojih je sve više pa ću moliti struku da objavi koliki je stvaran broj oboljele djece, iako liječnici očigledno nisu skloni objaviti taj zastrašujući podatak. Općenito se može zaključiti da je broj rođene djece sve manji, a broj oboljelih sve veći, što pokazuje da nešto nije u redu, čini se, posebice na baranjskom području", zaključila je Žužić.

Potkrepljuje to i činjenicom da je prijašnjih godina bilo samo nekoliko slučajeva oboljele djece, a danas je primjerice, tumor na mozgu bolest koja pogađa brojne. Situacija je alarmantna, kaže Žužić, naglašavajući da strahuje kako će broj oboljelih mališana od malignih bolesti biti i veći. Inače, liječenje djece od malignih bolesti obavlja se u Zagrebu u Klaićevoj bolnici te u KBC-u Rebro, a nešto manji broj i u Rijeci. Žužić kaže da su kapaciteti tamošnjih bolnica prepuni, što je još jedan znak za uzbunu.

Play ponuda
Play ponuda