TROSTRUKOG UBOJICU IZ SPLITA ŠALJU U ZAGREB NA PSIHIJATRIJU: / Posve je rastrojen, u pritvoru je imao suicidalne misli

Ročište za ispitivanje Filipa Zavadlava u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu bilo je zakazano danas u 10 sati, ali je tužitelj, vidjevši u kakvom je stanju osumnjičeni,

13.1.2020.
11:58
Milan Šabić / Pixsell

Filip Zavadlav, 25-godišnjak koji je u subotu poslijepodne u krvavom pohodu središtem Splita ubio trojicu mladića koji su navodno ucjenjivali i maltretirali njegova brata, upućen je danas iz pritvora u Splitu na psihijatrijski odjel Zatvorske bolnice u Zagrebu.

Slobodna Dalmacija piše da je osumnjičeni za trostruko ubojstvo u pritvoru bio u stanju rastrojstva zbog čega nije mogao odgovarati na pitanja istražitelja te je imao suicidalne misli.

Nije u stanju komunicirati s okolinom

Zavadlav nije bio u stanju iznijeti obranu na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu te je proglašen raspravno nesposobnim i upućen na psihijatrijski odjel Zatvorske bolnice u Zagrebu, piše Slobodna Dalmacija neslužbeno doznajući da je Zavadlav prošle noći i jutros u pritvoru govorio o suicidalnim mislima.

Ročište za ispitivanje bilo je zakazano danas u 10 sati, ali je tužitelj Žarko Štrbac, vidjevši u kakvom je Zavadlav stanju pozvao stalnu sudsku vještakinju, psihijatricu Dolores Britvić, koja je nakon razgovora s osumnjičenim procijenila da on nije raspravno sposoban. Drugim riječima, nije u stanju racionalno shvatiti situaciju i komunicirati s okolinom.

Danas iza podneva zakazano je ročište na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru, nakon čega Zavladav može biti upućen u bolnicu za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali