SLUČAJ IZ 2021. GODINE / Trojica prometnih policajaca zaustavili automobil, a onda sve lažirali. Sada je protiv njih podignuta optužnica

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Trojica prometnih policajaca su 20. travnja 2021. u Zagrebu, tijekom kontrole prometa, zaustavili automobil njemačkih oznaka. U optužnici se navodi kako su policajci dogovorno pristali na traženje 37-godišnjaka da ga ne evidentiraju kao vozača, već da kao vozača lažno evidentiraju 34-godišnjaka. Prema navodima iz optužnice, 37-godišnjak je na mjesto događaja pozvao 34-godišnjaka i zatražio da umjesto njega bude evidentiran kao vozač

25.9.2023.
13:17
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Uskok je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv trojice prometnih policajaca koje terete da su na zahtjev vozača zaustavljenog zbog prekršaja, u službenu evidenciju umjesto njega kao prekršitelja naveli muškarca koji nije bio za volanom.

Tužiteljstvo je izvijestilo da se trojica policajaca Mobilne jedinice prometne policije, starosti 40, 36 i 32 godine, terete za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave, a 37-godišnji i 34-godišnji hrvatski državljanin za poticanje i pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti te krivotvorenju službene ili poslovne isprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema optužnici, trojica prometnih policajaca su 20. travnja 2021. u Zagrebu, tijekom kontrole prometa, zaustavili automobil njemačkih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak s prebivalištem u RH te utvrdili da ostvaruje obilježja prekršaja iz Zakona o posebnom porezu na motorna vozila.

U optužnici se navodi kako su policajci dogovorno pristali na traženje 37-godišnjaka da ga ne evidentiraju kao vozača, već da kao vozača lažno evidentiraju 34-godišnjaka. Prema navodima iz optužnice, 37-godišnjak je na mjesto događaja pozvao 34-godišnjaka i zatražio da umjesto njega bude evidentiran kao vozač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi stvorili privid da je vozilom upravljao 34-godišnjak, 40-godišnji policajac je obavio potrebne provjere u sustavu MUP-a, a 36-godišnji policajac popunio obrasce potvrda o naplaćenoj novčanoj kazni za prometne prekršaje u kojima je neistinito naveo da je 34-godišnjak upravljao vozilom.

Tužiteljstvo dodaje da su trojica policajaca potom izradili i svojim potpisima ovjerili službena izvješća u kojima su neistinito naveli da je 34-godišnjak bio vozač i počinio prekršaje, a da je 37-godišnjak bio suvozač u tom vozilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićenja u policiji zbog slučaja koji se dogodio prije dvije godine. Za RTL Danas sve komentirao odvjetnik jednog uhićenika

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo