Kupac Brodosplita oštetio proračun za 3,6 mil. kuna?

shimmer fallback
14.7.2012.
17:15
Play logo

Općinsko državno odvjetništvo u Kninu podiglo je protiv Tomislava Debeljaka (37), vlasnika samoborske tvrtke DIV i kupca splitskog Brodosplita,optužnicu za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i štetu u državnom proračunu od gotovo 3,6 milijuna kuna.

Play logo

Prema priopćenju DORH-a, Tomislava Debeljaka tereti se da od 31. siječnja 2007. do 31. prosinca 2009. radnicima nije isplaćivao poreze i doprinose, piše Večernji list. Iako su samoborskog gospodarstvenika mediji, a potom i sindikat u splitskom škveru, još prije godinu dana prozivali za preprodaju vijaka iz Kine te za krivotvorenje putnih naloga u pogonu u Kninu, koji je DIV otkupio od bivše tvornice TVIK, te na taj način oštetio državu za najmanje tri milijuna kuna, Debeljak je sve optužbe zanijekao i poručio da je policija bila nekoliko puta u njegovim pogonima, ali da nikakve nepravilnosti nisu nikada dokazane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč protivljnju radnika i sindikata, Vlada je potkraj ožujka ipak prihvatila Debeljakovu ponudu za Brodosplit, a na sljedećoj sjednici trebala bi biti predstavljena konačna verzija kupoprodajnog ugovora, a potom i odobrenje ugovora. Do kraja srpnja Brodosplit bi trebao postati privatna tvrtka.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo