SUPRUŽNICI UMRLI NA LICU MJESTA / VIDEO Svjedok nesreće o detaljima sudara na A1: 'Svi su poispadali i ostali ležati. Dva su vrištala od bolova'

Image
Foto: KAportal/RTL

Vozač kaže da se na cesti kretao tridesetak sekundi iza vozila koja su sudjelovala u nesreći. U vozilima je bilo i maloljetnika

6.1.2024.
10:00
KAportal/RTL
VOYO logo

Nakon strašne nesreće noćas oko 1:40 sati na A-1 između tunela Sveti Marko i čvora Novigrad na Dobri, u kojoj su poginule tri osobe, a 12 ozlijeđenih, svjedok je ispričao detalje nesreće. On je, tvrdi, vozio 30-ak sekundi iza vozila koja su sudjelovala u nesreći.

Image
Foto: KAportal

"Taj terenac mađarskih tablica iz pravca juga je preletio preko ograde i direktno pogodio riječki automobil, Alfa je bila. Vidio sam dim. Ti ljudi iz Alfe su poginuli na mjestu, muž i žena, dečko je otraga spavao, možda ima 17, 18 godina. Ovo su u Mitsubishiju očito bili migranti, vidio sam da su bili tamnoputi i bilo ih je 12, a auto je bio onaj s pet sjedala plus dva, znači sedam", ispričao je svjedok za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: KAportal

Kaže, da su "svi poispadali i ostali ležati" i da je jedan od njih prošao neozlijeđen i hodao uokolo pa pobjegao, tvrdi.

"Dva, tri čovjeka iz terenca su ležala na brzoj traci odmah uz bankinu, dva su vrištala od bolova, jedan je bio u teškom stanju, ne znam hoće li preživjeti, ostali su bili porazbacani po travi. Jedan je bio ispod kombija. Kad su digli Mitsubishi, onda su pronašli još jednog. Taj je bio mrtav, možda vozač - strašno", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NESLUŽBENO /

Detalji prometne nesreće pred čvorom Novigrad: U kombiju bili migranti, a u autu poginuo bračni par?

Image
NESLUŽBENO /

Detalji prometne nesreće pred čvorom Novigrad: U kombiju bili migranti, a u autu poginuo bračni par?

Podsjećamo, kako je neslužbeno doznao Jutarnji list, vozilo mađarskih oznaka, kretalo se u pravcu Zagreba iz smjera juga, pa je prije tunela Sv. Marko vozač izgubio kontrolu nad automobilom i prešao preko bankine u smjer autoceste koji ide prema jugu, gdje je na njega direktno naletjelo vozilo riječkih oznaka.

Terenac je najvjerojatnije prevozio migrante jer je u vozilu sa sedam sjedala bilo 11 putnika i vozač. Nakon udara su svi poispadali iz vozila, a vozač je smrtno stradao na licu mjesta. Putnici su zadobili ozljede. U automobilu riječkih oznaka, navodno su stradali supružnici, a s njima je bilo i 16-godišnje dijete koje je također zadobilo ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu je bilo šest timova hitne službe iz Karlovačke županije i jedan iz Primorsko-goranske. Među ozlijeđenima je i dijete. Šestero njih je zbrinuto u karlovačkoj bolnici, troje u KBC-u Rijeka, dvoje u bolnici u Ogulinu, a jedno u KBC-u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Od 08:40 sati na A-1 je normaliziran promet između čvora Karlovac i čvora Novigrad na Dobri u smjeru juga.

Image
Foto: RTL

POGLEDAJTE VIDEO: Kaos na šibenskim Vidicima. Sve puno policije: Sudarili se motocikl i auto. Vozač motora ozlijeđen

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo