Na pitanje jesu li mu podstanari koji su stradali od trovanja ugljuičnim monoksidom djelovali sumnjivo, vlasnik kuće Marijan P. kazao je: "Da sam se barem malo raspitao po selu, do tragedije ne bi došlo.", Nije, međutim, pojasnio što je time mislio

U nedjelju poslijepodne u mjestu Husain kod Kutine pronađeni su 35-godišnja S.M. i 46-godišnji D.M. u besvjesnom stanju te su u kritičnom stanju prevezeni u bolnicu u Sisku. Oboje su, po svemu sudeći, pretrpjeli trovanje ugljičnim monoksidom.

O drami koja se u nedjelju događala u Husainu, za Jutarnji list posvjedočio jeMarijan P. koji je prvi priskočio u pomoć unesrećenom paru koji je tek počeo useljavati u novi podstanarski dom, ujedno i vlasnik kuće u kojoj se dogodila tragedija.

"Bili su podstanari tek jedan dan"

"Došao sam do kuće u nedjelju oko 14 sati vidjeti unose li stvari, jesu li se smjestili, a službeno useljenje trebalo je biti u ponedjeljak. Auto im je bio parkiran pokraj kuće u dvorištu. Osjetio sam da nešto nije u redu vidjevši da nitko ne otvara i da su vrata s unutarnje strane zaključana. Na kraju sam provalio kroz prozor", kazao je Marijan P.

Ugledavši prizor u kući, kaže, oblio ga je znoj.

"Ležali su u nesvijesti, ali disali su. Odmah sam nazvao Hitnu pomoć, koja je stigla brzo. Odveli su ih u sisačku bolnicu i nadam se da će se oporaviti. Tko su oni? Ja ih ne poznajem. Bili su mi podstanari tek jedan dan", kazao je za Jutarnji list Marijan P..

'HTIO IH UGRIJATI' Otac i sedmero djece umrli od trovanja ugljičnim monoksidom

"Da sam se malo raspitao, do tragedije ne bi došlo"

I D. M. koji je inače s područja Lipika te njegova djevojka S. M. koja je iz okolice Sunje i dalje su u životnoj opasnosti. Je li uzrok nesreće bilo trovanje ugljičnim monoksidom ili nešto drugo, znat će se nakon završetka očevida i vještačenja predmeta izuzetih iz kuće.

Na pitanje jesu li mu podstanari djelovali sumnjivo, vlasnik kuće Marijan P. kazao je: "Da sam se barem malo raspitao po selu, do tragedije ne bi došlo.", Nije, međutim, pojasnio što je pod tim mislio.

Prva susjeda ispričala je kako je par dobar dio subote obilazio kuće u Husainu tražeći smještaj.

Hitno su tražili smještaj

"I kod mene su bili jer su znali da iznajmljujem, ali moj im prostor nije odgovarao jer su željeli da bude potpuno namješten. Na kraju su otišli k susjedu Marijanu, čiji je dom, kako se kaže, tip-top, a naslijedio ga je od tetke. Kad ih je Marijan našao onesviještene u kući, nastala je strka. Navodno se s njima dogovorio da odu kupiti peć na drva i zato im je kucao. Došla je Hitna, policija je cijelu noć na ponedjeljak radila očevid u kući, pomogli su i vatrogasci", kazala je susjeda dodavđi da joj se par doimao normalno.

Po Husainu se, u međuremenu, proširila priča da je u pitanju bio pokušaj samoubojstva.

"Rekli su da hitno žele, još do mraka, pronaći smještaj, a to se moglo zaključiti i po njihovu automobilu koji je bio nakrcan stvarima. Završili su doslovno na ulici, a zašto su se naglo morali iseliti iz Brunkovca, ne znam. Nisam pitala", kazala je susjeda.