SVINJA I OVCA KRIVE ZA SUDAR: / Vlasnici moraju platiti ogromne kazne, a oni tvrde: 'To nisu naše životinje'

Susjedi s kojima su djelatnici PU osječko-baranjske razgovarali rekli su da i inače imaju problema s tim svinjama jer znaju izići iz obora

27.2.2021.
9:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog svinje na cesti dvoje ljudi, B. Č . i P. M., iz osječko-baranjske županije moraju platiti štetu Croatia osiguranju. Općinski sud Osijek presudio je da B. Č. mora osiguranju platiti 6891,54 kune s kamatama od 21. ožujka 2016. godine te 3100 kuna sudskih troškova sa zateznim kamatama, piše Glas Slavonije.

Osiguranje u tužbi navodi kako je 12. veljače 2016. kraj toplane u Osijeku na cestu istrčala njegova svinja i udarila u prednji lijevi dio automobila osiguranika Z. M., a potom otišla prema oborima koji se vide s ceste i nalaze na salašu udaljenom 200-tinjak metara od ceste.

Ovca izazvala drugu nesreću

Štetu nastalu na vozilu Z. M. osiguranje je nadoknadilo, a vlasnik svinje B. Č. taj isti iznos mora nadoknaditi njima. Iako je tuženi B. Č. tvrdio kako nema dokaza da je baš on vlasnik svinje, sud je utvrdio da je on vlasnik i prekršajno je kažnjen jer kao vlasnik svinje nije poduzeo sve da životinja ne izađe na cestu bez nadzora.

Susjedi s kojima su djelatnici PU osječko-baranjske razgovarali rekli su da i inače imaju problema s tim svinjama jer znaju izići iz obora.

U drugom slučaju prometnu nesreću izazvala je ovca. Općinski sud u Đakovu presudio je da P. M. mora platiti Croatia osiguranju 18.959,80 kuna s kamatama. U tužbi se navodi da je 1. prosinca 2017. godine u mjestu Majar ovca udarila u auto Š. B. na kojem je nastala šteta. I ovaj vlasnik životinje tvrdio je kako nema dokaza da je ovca njegova, da je vozač kriv za nesreću i da ga nitko nije ispitao na mjestu nesreće.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali