SUĐENJE PROPALOJ SDP-OVOJ PODUZETNICI: / Radnicima duguje šest plaća, a pred sud stigla skupim Mercedesom i parkirala gdje ne smije

Na Općinskom sudu u Koprivnici sudi se poduzetnici i članici SDP-a Mirjani Indir, koja je radnicama svoje propale tvrtke Talus ostala dužna šest plaća.

13.10.2017.
12:23
PIXSELL / screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na suđenje zbog neisplaćenih plaća i doprinosa za tridesetak radnica, u ukupnom iznosu od gotovo pola milijuna kuna, Indir je stigla iz Njemačke u bijelom mercedesu B klase, usput parkiravši na mjesto za invaide ispred zgrade Općinskog suda, piše Jutarnji list. Tamo ju je čekao poznati odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, kojeg je angažirala da je brani.

"Ne osporavam da nisam vodila poslovne knjige, kao i da sam pogodovala vjerovnicima, te da nisam isplatila plaće. No, osporavam iznos za pogodovanje vjerovnicima, kao i četvrtu točku optužnice, da sam utajila porez", kazala je Indir na ročištu.

Dug njezine tvrtke za proizvodnju obuće nastao je, kaže, nakon što ju je Porezna uprava blokirala zbog tadašnjeg duga od 50.000 kuna, što je onemogućilo daljnje poslovanje i rezultiralo rastom duga.

"Koliko se zaradilo, toliko se isplatilo. Proizvodnja nije bila 100 posto uspješna i pogon se dvaput selio, zatim brojna bolovanja i otkazi pa nisam mogla isplatiti plaće. Dala sam radnicama novac za plaće i režije, toliko koliko je bilo u firmi", kazala je Indir.

DORH u svojoj optužnici tvrdi da je Indir, u vrijeme kada nije isplaćivala plaće i doprinose, imala novac kojim je to mogla učiniti. Sudeći po ovome propagandnom filmu s početka 2013. godine, tvrtka Talus Mirjane Indir poslovala je prilično dobro, a problemi su iskrsnuli već u lipnju te godine.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali