STRAVIČNI DETALJI ZLOČINA U ZAGREBU: / Izrezao stanodavku po vratu i rukama, pa tražio pomoć: 'Imao je krvavi nož i porezotine na licu'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, Amira se sumnjiči da se 29.

6.5.2021.
19:08
Tomislav Miletic/PIXSELL
Play logo

U Žerjavićevoj ulici u Zagrebu 29. travnja u jutarnjim satima dogodio se strašan zločin. "Zovite Hitnu, zovite policiju", govorio je izbezumljeni 44-godišnji Amir susjedi držeći u ruci krvavi nož, a lice mu je bilo puno porezotina, piše 24sata. Šokirana susjeda odmah je pozvala pomoć i policiju, a policajci su u stanu u prizemlju zgrade osim Amira zatekli i teško ozlijeđenu 74-godišnjakinju, njegovu stanodavku koja je bila izranjavana po vratu i rukama te je obilno krvarila. Premda je prevezena u bolnicu, unatoč liječničkom trudu u srijedu, 5. ožujka, podlegla je ozljedama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, Amira se sumnjiči da se 29. travnja oko 6:30 u stanu u Ulici Jurja Žerjavića verbalno, a zatim i tjelesno sukobio sa 74-godišnjakinjom. "Nakon toga je, s unaprijed stvorenom namjerom da je usmrti, 74-godišnjakinji nanio više ubodno-reznih rana u predjelu vrata i ruku teško je ozlijedivši", izvijestila je zagrebačka policija dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amiru je nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu određen jednomjesečni istražni zatvor, zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke ili ponavljanja radnje. "Tereti ga se da je oštećenicu, u cilju da je usmrti, više puta nožem ubo i nanio joj tešku tjelesnu ozljedu, a u ostvarenju svoje namjere nije uspio jer su ga spriječili policijski službenici", priopćilo je tužiteljstvo. Očekuje se da će djelo prekvalificirati u ubojstvo.

Image
HOROR U ZAGREBU: /

U centru grada muškarac (44) pokušao ubiti stariju ženu - izbo ju je po vratu i rukama

Image
HOROR U ZAGREBU: /

U centru grada muškarac (44) pokušao ubiti stariju ženu - izbo ju je po vratu i rukama

'Samozatajna gospođa'

Ubijenu stanodavku njeni sustanari opisuju kao samozatajnu gospođu koja nije previše komunicirala sa susjedima. Navode i da je udovica te ima sina kojeg su znali viđati kako povremeno dolazi u posjet majci.

"Imala je malog psa te smo je viđali kako šeće s njim svakog jutra do obližnjeg dućana. Godinama je stan iznajmljivala podstanarima, mnogo ih je prošlo kroz taj stan. Imala je tri sobe, ona je boravila u jednoj, a druge dvije je davala u najam pa je u stanu obično imala do dvoje podstanara", rekao je jedan od stanara Žerjavićeve ulice za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznajmljivala još jedan stan

Nakon očevida 29. travnja policija je zapečatila stan 74-godišnjakinje, no susjedi su primijetili da je pečat oštećen ali da vrata nisu provaljena zbog čega su pozvali policiju koja istražuje je li počinjeno kazneno djelo povrede službenog pečata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim stana u kojem se dogodila tragedija, stanari su rekli da je ubijena imala još jedan stan u suterenu zgrade koji je također iznajmljivala. "Podstanarima koji nisu živjeli u istom stanu s njom znala je dolaziti na vrata i prigovarati, primjerice, zašto su upalili grijanje jer će sad režije biti više. Obitelj ju je upozoravala da pripazi koga pušta u stan, bili su zabrinuti za nju. Znala je lijepiti letke na željezničkom kolodvoru u kojima traži podstanare", rekao je jedan od stanara.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo