Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, Amira se sumnjiči da se 29. travnja oko 6:30 u stanu u Ulici Jurja Žerjavića verbalno, a zatim i tjelesno sukobio sa 74-godišnjakinjom koja je zbog težine ozljeda preminula u bolnici

U Žerjavićevoj ulici u Zagrebu 29. travnja u jutarnjim satima dogodio se strašan zločin. "Zovite Hitnu, zovite policiju", govorio je izbezumljeni 44-godišnji Amir susjedi držeći u ruci krvavi nož, a lice mu je bilo puno porezotina, piše 24sata. Šokirana susjeda odmah je pozvala pomoć i policiju, a policajci su u stanu u prizemlju zgrade osim Amira zatekli i teško ozlijeđenu 74-godišnjakinju, njegovu stanodavku koja je bila izranjavana po vratu i rukama te je obilno krvarila. Premda je prevezena u bolnicu, unatoč liječničkom trudu u srijedu, 5. ožujka, podlegla je ozljedama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, Amira se sumnjiči da se 29. travnja oko 6:30 u stanu u Ulici Jurja Žerjavića verbalno, a zatim i tjelesno sukobio sa 74-godišnjakinjom. "Nakon toga je, s unaprijed stvorenom namjerom da je usmrti, 74-godišnjakinji nanio više ubodno-reznih rana u predjelu vrata i ruku teško je ozlijedivši", izvijestila je zagrebačka policija dan.

Amiru je nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu određen jednomjesečni istražni zatvor, zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke ili ponavljanja radnje. "Tereti ga se da je oštećenicu, u cilju da je usmrti, više puta nožem ubo i nanio joj tešku tjelesnu ozljedu, a u ostvarenju svoje namjere nije uspio jer su ga spriječili policijski službenici", priopćilo je tužiteljstvo. Očekuje se da će djelo prekvalificirati u ubojstvo.

'Samozatajna gospođa'

Ubijenu stanodavku njeni sustanari opisuju kao samozatajnu gospođu koja nije previše komunicirala sa susjedima. Navode i da je udovica te ima sina kojeg su znali viđati kako povremeno dolazi u posjet majci.

"Imala je malog psa te smo je viđali kako šeće s njim svakog jutra do obližnjeg dućana. Godinama je stan iznajmljivala podstanarima, mnogo ih je prošlo kroz taj stan. Imala je tri sobe, ona je boravila u jednoj, a druge dvije je davala u najam pa je u stanu obično imala do dvoje podstanara", rekao je jedan od stanara Žerjavićeve ulice za 24sata.

Iznajmljivala još jedan stan

Nakon očevida 29. travnja policija je zapečatila stan 74-godišnjakinje, no susjedi su primijetili da je pečat oštećen ali da vrata nisu provaljena zbog čega su pozvali policiju koja istražuje je li počinjeno kazneno djelo povrede službenog pečata.

Osim stana u kojem se dogodila tragedija, stanari su rekli da je ubijena imala još jedan stan u suterenu zgrade koji je također iznajmljivala. "Podstanarima koji nisu živjeli u istom stanu s njom znala je dolaziti na vrata i prigovarati, primjerice, zašto su upalili grijanje jer će sad režije biti više. Obitelj ju je upozoravala da pripazi koga pušta u stan, bili su zabrinuti za nju. Znala je lijepiti letke na željezničkom kolodvoru u kojima traži podstanare", rekao je jedan od stanara.