HOROR NA JADRANSKOJ OBALI DOBIO SVOJ NASTAVAK: / Stigli su rezultati analize mora iz nekad prelijepe uvale i katastrofalni su

Laboratorijskom analizom utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli

17.8.2018.
10:26
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prije tri dana pisali smo o velikom zamućenju mora, masnim nakupinama i biljnom otpadu zatečenima u naselju Molunat u općini Konavle. Na površini su plutale mrtve ribe.

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije odmah je izašao na teren. Uzeli su uzorak mora za kupanje na plaži uz autokamp Monika u Moluntu.

Sada su stigli i rezultati analize koji pokazuju da je na plaži uz autokamp Monika došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla.

'Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (“Narodne novine” broj 73/08), upozorava javnost da je na plaži uz autokamp Monika u Moluntu došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla.

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije je po dojavi o iznenadnom onečišćenju mora 14. kolovoza 2018. proveo uzorkovanje mora na plaži uz autokamp Monika u Moluntu.

Laboratorijskom analizom utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

S obzirom da uzorci mora na plaži uz autokamp Monika u Moluntu, zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti', priopćeno je iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali