Play ponuda

SRETNO OKONČANA POTRAGA / Spasioci na Krku pronašli sinoć nestalog Hrvata i Nijemca, nevrijeme ih zateklo u kajaku

Image

Za nestalim dvojcem tragalo se u morskome području između Supetarske drage na otoku Rabu, otoka Krka i Crikvenice, svim raspoloživim plovilima iz sastava Lučke kapetanije Rijeka

8.7.2022.
16:36
Play ponuda

Hrvatski i njemački državljanin, čiji je nastanak prijavljen u četvrtak navečer, pronađeni su u petak živi i bez ozljeda u uvali Orgul na otoku Krku, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Za nestalim dvojcem tragalo se u morskome području između Supetarske drage na otoku Rabu, otoka Krka i Crikvenice, svim raspoloživim plovilima iz sastava Lučke kapetanije Rijeka, pripadajućih lučkih ispostava, Pomorske i aerodromske policije Rijeka i Obalne straže.

Sa sobom nisu imali ikakvu komunikacijsku opremu

Tijekom preleta iznad obale otoka Krka, pilot Obalne straže je u 10.30 sati uočio kajak koji je opisom odgovarao onome u kojem su plovile tražene osobe. Pronašli su ih službenici Lučke ispostave Novi Vinodolski u uvali Orgul, u dobrom tjelesnom stanju, bez ozljeda. Spašeni su rekli službenicima da su se uslijed nevremena sklonili na otok, a budući da kod sebe nisu imali nikakvu komunikacijsku opremu, nisu mogli dojaviti obitelji, prijateljima i poznanicima kašnjenje u dolasku na predviđenu lokaciju.

Potragu za hrvatskim i njemačkim državljaninom koordinirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka).

Play ponuda
Play ponuda