MUČI IH JEDNA STVAR / Sin poduzetnika čiji je auto gorio na Maksimiru: 'Bili smo u stanu kad je grunulo. Nitko nam nije prijetio...'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Iz policije nisu naveli uzrok požara niti eventualne motive

30.4.2023.
16:16
Davor Puklavec/PIXSELL
Play logo

U nedjelju nešto iza ponoći izgorio je automobil marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva, marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 52-godišnjaka i marke Toyota zagrebačkih registarskih oznaka na korištenju kod 26-godišnjaka.

'Otrčali smo na parking'

Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Iz policije nisu naveli uzrok požara niti eventualne motive. Dok je sin poduzetnika čiji je auto gorio otkrio niz detalja tog slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tata i ja bili smo su stanu kad je grunulo, s balkona smo vidjeli da nam gore auti. Otac je odmah otrčao na parking, a i ja s njim. Vatrogasci i policija brzo su stigli i počeli gasiti", rekao je sin poduzetnika Z. R. za Jutarnji.

Image
NOĆNI POŽAR /

Ponovo gorio BMW, ovoga puta u zagrebačkom Maksimiru, oštećena još dva automobila

Image
NOĆNI POŽAR /

Ponovo gorio BMW, ovoga puta u zagrebačkom Maksimiru, oštećena još dva automobila

"Bavimo se uvozom automobila iz Njemačke i prodajom", rekao je sin poduzetnika koji osim tvrtke za uvoz i prodaju automobila ima i mjenjačnicu na zagrebačkom glavnom gradskom trgu.

"Ne, nikad, nitko nam nikad nije ni prijetio niti smo s nekim bili u sukobu", odgovorio je mladić na pitanje jesu li on i njegov otac primali prijetnje, odnosno ako bi se ispostavilo da je požar podmetnut, ima li ikakvu ideju tko bi mogao stajati iza toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislili smo da nas Rusi napadaju'

"Zato nas baš ovo i čudi", zaključio je vlasnikov sin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Jutarnji, požar je prema riječima susjeda vrlo brzo buknuo te su se s parkirališta čule glasne eksplozije, najvjerojatnije kad je vatra zahvatila spremnik s gorivom. Golemi plameni jezici dizali su se u zrak, zapalivši i dobar dio krošnje drveta koja se nalazila i do desetak metara iznad zapaljenih auta.

"Negdje između ponoć i 1 ujutro vidjeli smo da sve gori, čule su se i eksplozije. Mislili smo da nas Rusi napadaju. Čule su se baš jake eksplozije. Izašao sam na balkon i vidio zapaljene automobile, prvo sam pomislio da gori moj auto jer je bio parkiran u blizini, ali onda sam shvatio kako je riječ o BMW-u i Peugeotu. Vatrogasci i policija brzo su stigli, sve je bilo puno plavih rotirki", ispričao je jedan susjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, točnije iz njihove postaje u Dubravi, upućena su dva vozila koja su u nekih 20-ak minuta ugasili vatru na oba vozila.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo