Play ponuda

PRIJETI IM ZATVOR / Optuženi roditelji iz okolice Koprivnice: Dopustili su sinu da kući dovede curu i seksa se s njom - oboje su 15-godišnjaci

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija

'Roditelji djeteta mlađeg od 16 godina dopustili su da njihov sin dovede maloljetnicu u njihovo domaćinstvo, gdje su zasnovali životnu zajednicu i održavali spolne odnose', stoji u optužnici

1.10.2022.
20:52
PIXSELL/Ilustracija
Play ponuda

Supružnici iz okolice Koprivnice mogli bi završiti u zatvoru jer su svome malodobnom sinu, petnaestogodišnjaku, dozvolili da dovede kući djevojku, vršnjakinju, te s njom ima spolne odnose, piše Danica.hr. To se, prema optužnici, događalo od početka rujna do kraja studenoga prošle godine u jednom selu blizu Koprivnice.

Nisu vidjeli ništa loše u tome

“Kao roditelji djeteta mlađeg od 16 godina dopustili su da njihov sin dovede maloljetnicu u njihovo domaćinstvo, gdje su zasnovali životnu zajednicu i održavali spolne odnose. Time su počinili kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – omogućavanje izvanbračnog života s djetetom”, stoji u optužnici.

Tijekom istrage roditelji su se branili tvrdeći da u tome ne vide ništa loše, jer su sin i djevojka ionako već dvije godine u vezi. No, prizna.li su da je djevojčina majka bila protiv te veze i došla je k njima po kćer.

Majka: Samo pazite da se ne dogodi trudnoća

Slučajem se bavio i Centar za socijalnu skrb u Koprivnici.

“Majka nam je ispričala kako je sinu i njegovoj djevojci rekla da mogu živjeti zajedno kod njih, ali neka paze da im se ne dogodi trudnoća. Po tome sam zaključila da im je Ivana dopustila i omogućila da žive zajedno. Rekla mi je da je ona čak sudu podnijela zahtjev da se njenom maloljetnom sinu dopusti da sklopi brak s curom prije punoljetnosti jer je smatrala da njih dvoje dobro utječu jedno na drugo”, kazala je socijalna radnica.

Dok roditelje čeka suenje, malodobni sin i njegova djevojka izuzeti su iz svojih obitelji i smješteni u dječje domove, piše Danica.hr.

Play ponuda
Play ponuda