OTKRIVENO TKO JE PRVA ŽRTVA VIRUSA ZAPADNOG NILA U HRVATSKOJ I GDJE SE NAVODNO ZARAZIO: / 'Pao je u komu iz koje se nije probudio'

Nesretni muškarac iz Belog Manastira bio je stariji lovac kojeg su izboli komarci tijekom lova

4.9.2018.
12:06
Instagram
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jučer je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio priopćenje vezano za bolest Zapadnog Nila da je od prošlog tjedna zaprimio prijave o još desetero zaraženih osoba. U medijima se pojavila informacija da je prva osoba koja je preminula od ove bolesti muškarac iz Belog Manastira, a Glas Slavonije je danas došao do nekih informacija o nesretnom muškarcu.

Kako izvještava Glas, riječ je o starijem muškarcu, u osmom desetljeću života, iz Belog Manastira koji je u kolovozu bio hospitaliziran u osječkom Kliničko-bolničkom centru. Zanimljivo je i da je imao neku kroničnu bolest, iako se ne navodi koju, a kao starija osoba imao je i slabiji imunitet. Prema riječima prijatelja s kojim je razgovarao novinar Glasa Slavonije, preminuli muškarac bio je lovac i najvjerojatnije su ga izboli komarci tijekom lova.

Trebao je biti prebačen u Zagreb, ali nije bio sposoban za transport?

"Nekoliko dana nije mu bilo dobro. Prvo je primljen u osječku bolnicu, iz koje se vratio, a navodno mu je dijagnosticiran meningitis. Nakon dolaska kući, stanje mu se pogoršavalo, pa je ponovno zatražio liječničku pomoć. Drugi je put u KBC-u ležao, čini mi se, tri-četiri dana. Znam da mu je iz dana u dan bilo sve gore te da mu je naglo pao tlak, pa je morao biti priključen na aparate. Navodno je trebao biti prebačen u Zagreb, ali nije bio sposoban za transport. Iz kome u koju je zapao više se nije budio", rekao je za Glas Slavonije njegov prijatelj koji tvrdi da mu se preminuli muškarac požalio kako su ga izboli komarci.

Podsjetimo, u priopćenju Zavoda, kažu da se "najvažnijim vektorom za prijenos infekcije smatra komarac vrste Culex, no i druge vrste komaraca mogu prenijeti virus. Rizik prijenosa na nekom području ovisi o prisutnosti virusa, domaćinu u kojem se uzročnik (virus) razmnožava, vektorima – komarcima te osjetljivim (neimunim) osobama."

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali