PREKRŠAJI I SAMO PREKRŠAJI... / PU zagrebačka 42-godišnjaku izrekla kaznu od 25 tisuća kuna, a dvojica su 'zaradila' kaznu zatvora

Dvojici muškaraca sud izrekao kazne zatvora u trajanju od 50 dana

4.8.2021.
15:27
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zagrebačka policija izvijestila je o prometnim prekršajima koji su se događali posljednjih dana, a rekorder je 42-godišnjak kojemu je na sudu izrečena kazna u iznosu od 25.000 kuna.

"U utorak, 27. srpnja oko 15.50 sati, 42-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,46 g/kg) upravljao osobnim automobilom marke Seat Ibiza zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Alejom Bologne u smjeru zapada. Obavljenom kontrolom vozača i vozila policijski su službenici utvrdili da vozilom upravlja prije stjecana prava na upravljanje te da je u razdoblju od dvije godine prikupio ukupno 12 negativnih prekršajnih bodova zbog čega mu je izdana zaštitna mjera polaganja do 1. prosinca 2022. godine.

Isto je tako utvrđeno da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas te da je osobnom automobilu isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, dok osumnjičeni kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi osobni dokument. Na Općinskom prekršajnom sudu kažnjen je kaznom zatvora u trajanju od 50 dana, uvjetno na 12 mjeseci te mu je izrečena i novčana kazna u iznosu od 3500 kuna.

Sličan prekršaj i u poslijepodnevnim satima

Istog dana oko 17.35 sati je 23-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke Opel šibenskih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Medpotoki u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Alejom Bologne ušao je u raskrižje i nastavio se kretati iako je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo.

Daljnjom je provjerom također utvrđeno da nije koristio sigurnosni pojas tijekom vožnje te da je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih prekršajnih bodova, a prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Nakon uhićenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 50 dana, uvjetno na 12 mjeseci te mu je izrečena i novčana kazna od 4000 kuna.

U petak, 30. srpnja oko 1 sat je 39-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Jadranskim mostom u smjeru juga. Obavljenim nadzorom policijski službenici su utvrdili da je vozilom upravljala pod utjecajem alkohola (1,81 g/kg) zbog čega je odvedena na Općinsko prekršajni sud gdje je kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 3000 kuna.

Prekršaji nastavljeni i u novom tjednu

U ponedjeljak, 2. kolovoza oko 6 sati, 39-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka i kretao se Jadranskom avenijom u smjeru juga te je obavljenim nadzorom vozila  i vozača utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (1,96 g/kg) zbog čega mu je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena novčana kazna u iznosu od 6600 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U ponedjeljak, 2. kolovoza oko 19.15 sati je 42-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,45 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ilicom u smjeru istoka. Osumnjičenom je ujedno ponuđen stručni liječnički pregled krvi i urina, što je odbio. Također je utvrđeno da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita. Zbog počinjenih je prekršaja odveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 25.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci", priopćila je zagrebačka policija.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali