RODITELJI POSUMNJALI / Prisluškivali nastavnika pa otkrili da je pokušao spolno iskoristiti učenike, određen mu je pritvor

Image
Foto: Profimedia

Pod mjere je stavljen na prijedlog odvjetništva nakon što su roditelji djevojčice iz osnovne škole prijavili moguće nezakonito postupanje profesora prema njihovom djetetu

4.3.2024.
11:56
Profimedia
VOYO logo

Zadarski nastavnik (50) iz osnovne škole priveden je zbog sumnje da je pokušao spolno zlostavljati i iskorištavati djecu. Prema neslužbenim informacijama sumnjiči ga se za dva kaznena djela protiv spolne slobode djeteta u pokušaju, odnosno prema jednom svom učeniku i učenici, piše Zadarski.hr.

Protiv 50-godišnjaka osumnjičenog za pokušaj bludnih radni nad djecom podnesena je kaznena prijava te mu je određen jednomjesečni pritvor, izvijestila je u ponedjeljak zadarska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da je riječ o jednom nastavniku glazbenog odgoja, kojega je za pokušaj kaznenog djela prijavilo dvoje djece - dječak i djevojčica. Zadarska policija napominje kako o događajima u kojima su sudionici maloljetne osobe poštuju odredbe Zakona o sudovima za mladež o tajnosti postupka, zbog najboljeg interesa djece žrtava, ali i mladih počinitelja kažnjivih radnji te zaštite digniteta žrtve.

Image
SKANDAL U ŠKOLI /

Obrat u priči o nastavniku u Dalmaciji prijavljenom za napastovanje učenica. Iza svega se krije obračun?

Image
SKANDAL U ŠKOLI /

Obrat u priči o nastavniku u Dalmaciji prijavljenom za napastovanje učenica. Iza svega se krije obračun?

Taje se detalji zbog maloljetnika

Osumnjičeni profesor navodno je uhvaćen nakon što su nad njim bile provedene posebne mjere u sklopu kojih mu je praćena telefonska komunikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod mjere je stavljen na prijedlog odvjetništva nakon što su roditelji djevojčice iz osnovne škole prijavili moguće nezakonito postupanje profesora prema njihovom djetetu. Dok je bio pod mjerama, profesor je putem telefona komunicirao s jednim učenikom, nešto starijim od djevojčice.

Njemu je navodno uputio nekoliko inkriminirajućih poruka. Istražiteljima je to bilo dovoljno da se zatraži njegovo privođenje. Profesor je prošlog utorka priveden sucu istrage koji mu je sutradan na prijedlog Županijskog državnog odvjetnika odredio mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim se doznalo za sumnje na profesora, škola u kojoj je radio pokrenula je poseban protokol za slične situacije u sklopu kojeg je osumnjičeni nastavnik automatski suspendiran i udaljen sa svih nastavnih aktivnosti do završetka istrage, odnosno mogućeg suđenja.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve je teže biti profesor: Učenici bodu šestarima, mlate profesore, prijete pištoljima, a sankcija za to - nema

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo

Još iz rubrike