Nakon što je žrtva prijevare htjela promijeniti iskaz, 45-godišnjak protiv kojeg se vodi sudski postupak napao ju je na stubištu zgrade Općinskog suda u Karlovcu

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podignulo je optužnicu protiv 45-godišnjaka zbog prijetnji koje je izrekao na stubištu iste zgrade, odnosno dijela u kojem se nalazi Općinski sud. Neviđeni incident dogodio se 13. ožujka oko 9:30 nakon odgođene rasprave u kojoj je optuženi muškarac okrivljenik u drugom postupku, piše Kaportal.

Lažna i neosnovana prijava

U optužnici stoji da je tada priznao drugom muškarcu, koji je u tom postupku žrtva prijevare te ga desnom rukom uhvatio za vrat, u "kravatu" te mu poručio: "Nećeš izaći živ iz Karlovca." Optuženi 45-godišnjak negirao je taj opis događanja te poručio kako se radi o lažnoj i neosnovanoj prijavi protiv njega. Pojasnio je da su on i žrtva bili na raspravi, koju je sutkinja odgodila jer nije došla svjedokinja te da je žrtva htjela promijeniti iskaz, zbog čega su se sutkinja i odvjetnik posvadili te potom izašli iz sudnice, zajedno s njim i žrtvom.

Odvjetnik je navodno rekao žrtvi da ne može mijenjati iskaz, na što je ovaj burno reagirao te rekao da mu je 45-godišnjak i ranije prijetio, govorivši mu da će mu polomiti ruke i noge i baciti ga u Savu. Dodao je da je u novinama čitao kako je ovaj već ranije osuđivan zbog otmice, pa ga je strah.

Družili se prije desetak godina

Dodao je kako su se družili prije desetak godina te mu je dao novac za neko ulaganje, ali ga je ovaj prevario, zbog čega su, na kraju, završili na sudu. Sutkinji je poručio da i dalje traži svoj novac, što je ovoga uzrujalo do te mjere da ga je napao na stubištu ispred sudnice.