PREVARILA UMIROVLJENIKA ZA DESETAK TISUĆA KUNA: / Lažno se predstavila kao zaposlenica banke

Nepoznata ženska osoba telefonom nazvala 87-godišnjaka lažno se predstavljajući kao zaposlenica banke

22.5.2021.
13:29
Emica Elvedji/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako je policija već nebrojeno puta molila građane da ne nasjedaju na sumnjive ponude, jučer je u popodnevnim satima u Novom Zagrebu došlo do novog incidenta.

Nepoznata ženska osoba telefonom nazvala 87-godišnjaka lažno se predstavljajući kao zaposlenica banke. "Oštećeni je povjerovao u njenu lažnu priču te joj u dogovoru predao desetaka tisuća kuna", napisala je policija u priopćenju i tom prilikom pozvala građane da ne nasjedaju na prevare.

Policija savjetuje građane

Također, iz policije navode da prevaranti najčešće mole za neku pomoć, sitnu uslugu, prodaju predmete ili nude usluge, lažno se predstavljajući. Tako pokušavaju zadobiti povjerenje ili sažaljenje žrtve.

“Prilagođavaju način i mogućnost činjenja kaznenog djela shodno trenutnim okolnostima, procjeni žrtve i mogućem riziku. Imajte na umu da se vješti prevaranti često koriste jednostavnim trikovima. Rizik je veći što je žrtva starije životne dobi. Samozaštitno ponašanje jako je bitno i može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela prijevara”, objavila je policija.

Policijska uprava zagrebačka podsjeća svoje građane da u svoj dom ni pod kojim uvjetom ne puštaju nepoznate osobe bez prethodne provjere o kome se radi, čak ukoliko su se oni možda i prije toga telefonski najavili.

"Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično). “Ako sumnjate na osobe koje Vam se na taj način predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako bi nam pomogli u njihovom pronalasku”, piše u policijskom priopćenju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali