Jučer je u Varaždinu pokopan profesor engleskog jezika u Gospodarskoj školi Varaždin, Nino Čengić, kojega su pretukli brat i sestra Asja (24) i Ivan Gorski (24), Ivor Vujasinović (29) i Dominik Žnidarić (25) u noći s četvrtka na petak.

Prvo je došlo do verbalnog sukoba s Čengićem kojeg su izbacili iz kluba Kulturana, a on je pozvao policiju, koja je došla i otišla bez intervencije, doznaje Jutarnji list. Nakon odlaska policajaca navedeni su na vježbalištu pretukli profesora koji je umro od zadobivenih ozljeda

Jutarnji list tvrdi i da je sukob promatralo petnaestak svjedoka, koji nisu ni pokušali spriječiti napad ni pomoći Čengiću dok je teško ozlijeđen u nesvijesti ležao. Asja je o događaju izvijestila prijateljicu SMS porukom.

Branili se šutnjom

Iako je odvjetnik prvooptuženog Ivora u utorak izjavio da se optuženici kaju i da nisu znali da je profesor u tako teškom stanju, iz sudskog se spisa vidi da su se ostali osumnjičenici, izuzev Ivora Vujasinovića, branili šutnjom.

Izabrani odvjetnik Asje , Marino Hrain, otkazao je punomoć svojoj branjenici, nakon čega je pozvan odvjetnik po službenoj dužnosti, ali je odbio preuzeti slučaj. Njezina će brata, najmlađeg od četvorke, braniti Valentina Galić.

Od dana ubojstva do danas, Kulturana je zatvorena je, a dvojica osumnjičenih, Ivor i Dominik, bili su suvlasnici kluba, navod Jutarnji list.