PREKINUTA POTRAGA ZA HRVATSKIM POMORCEM U JAPANSKOM MORU / 'U moru koje je 15 stupnjeva Celzijevih moguće je preživjeti tek 26 sati'

U subotu oko 9 sati primijećen je nestanak člana posade broda 'Miho Pracat' koji je bio u Japanskom moru na putu iz ruske luke Šaktersk prema Kini

24.10.2021.
15:18
Boris Šćitar/ PIXSELL / ilustracija

Prekinuta je potraga za nestalim hrvatskim pomorcem, članom posade broda 'Miho Pracat' Atlantske plovidbe, koji je nestao u Japanskom moru. Potragu je prekinuo Centar za traganje i spašavanje u Vladivostoku koji je rukovodio potragom za nestalim pomorcem, pišu 24 sata.

'Vodeći se brojnim parametrima, među kojima su i temperatura mora koja je jučer iznosila oko 15 stupnjeva Celzijevih te činjenicom da je u takvim uvjetima mogućnost preživljavanja oko 26 sati, potraga je prekinuta', kazala je Sanja Putica iz Atlantske plovidbe.

U potragu bili uključeni avion i specijalizrani brod

Atlantska plovidba u subotu je izvijestila da se traga za jednim članom posade broda 'Miho Pracat' nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.

Brod koji je bio na putu iz ruske luke Šaktersk prema Kini odmah je okrenut u suprotnom smjeru i pokrenuta je potraga. Pomorac nije pronađen na brodu. U potragu su bili uključeni i jedan zrakoplov, brod specijaliziran za traganje i spašavanje te jedan ribarski brod koji se zatekao blizu mjesta događaja.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali