OGLASIO SE DORH / Potvrđen identitet dvije osobe iz terenca koji je skrivio stravičnu nesreću na A1, ispitana i 2 svjedoka

Image
Foto: RTL

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu ističu da je do sada potvrđen identitet dvije osobe koje su u trenutku nesreće bile u automobilu marke Mitsubishi Pajero čiji je vozač, prema sadašnjim saznanjima, uzrokovao nesreću

8.1.2024.
13:04
RTL
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Karlovcu ispitana su dva svjedoka stravične nesreće na autocesti A1 u kojoj su poginule tri osobe, a ozlijeđeno je njih 12.

"Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon završenog očevida i utvrđenih okolnosti vezanih za dinamiku nastanka prometne nesreće, iniciralo provođenje hitnih dokaznih ročišta na Županijskom sudu u Karlovcu radi ispitivanja svjedoka koji imaju saznanja o prometnoj nesreći od 6. siječnja 2024. Na dokaznom ročištu pred sucem istrage Županijskog suda u Karlovcu ispitana su dva svjedoka", priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu da je do sada potvrđen identitet dvije osobe koje su u trenutku nesreće bile u automobilu marke Mitsubishi Pajero čiji je vozač, prema sadašnjim saznanjima, uzrokovao nesreću.

Image
troje mrtvih /

FOTO U potpunosti smrskani! Ovo je ostalo od automobila koji su sudjelovali u nesreći kod tunela Sveti Marko

Image
troje mrtvih /

FOTO U potpunosti smrskani! Ovo je ostalo od automobila koji su sudjelovali u nesreći kod tunela Sveti Marko

Dodaju da se nastavljaju dokazne radnje i izvidi kako bi se utvrdio identitet svih sudionika nesreće, ali i kako je do nje došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kod tunela Sveti Marko terenac mađarskih registracija ugradio je u zaštitnu ogradu, a potom preko cijene širine autoceste prešao u suprotnu kolničku traku. Pritom se zabio u auto u kojem su se s odmora vraćali bračni par iz Rijeke i njihov sin.

Supružnici su preminuli na licu mjestu dok je 16-godišnjak zadobio lakše ozljede i jučer je u pratnji članova obitelji otpušten iz bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U automobilu koji je uzrokovao nesreću bilo je 12 osoba, odnosno 11 putnika i vozač. Sumnja se da su se u vozilu prevozili migranti, a nakon udara su svi ispali iz auta. Jedan je putnik poginuo u nesreći dok su ostali ozlijeđeni.

Ozlijeđeni su prevezeni u četiri bolnice. Šestero je smješteno u karlovačkoj, KBC Rijeka zaprimila je njih četvero. Jedan je iz ogulinske bolnice prebačen u zagrebačku Traumatologiju, dok se u KBC-u Zagreb s lakšim ozljedama nalazi 17-godišnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje se istražuje tko je bio za volanom terenca, otkud su strani državljani i kako su se našli u autu koji je skrivio nesreću. U pozadini tragedije se, čini se, krijumčarski posao.

Ozlijeđeni stranci su pod budnim okom policije. Iz Opće bolnice Karlovac ranije su nam rekli kako je jedan od njih navodno organizator grupe i policija posebno pazi na njega. Riječ je o Moldavcu koji je s teškim ozljedama prebačen na operaciju u Zagreb, a izjavio je da je u terencu bio suvozač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Strancu iz nesreće operirali kralježnicu, na Rebru je maloljetnik: 'Mimikom komuniciramo, ima dokumente Egipta'

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo