NAGRAĐIVANI VODITELJ SLUŽBE / Policijski šef kojega je odlikovala Kolinda pijan je skrivio prometnu nesreću pa pobjegao. Vozačici nije ostavio podatke

Image
Foto: Grad Novi Marof

Maltar je svojim automobilom naletio je na drugo vozilo, no iako je prouzročio materijalnu štetu nije stao niti je vozačici ostavio svoje podatke

13.5.2022.
23:41
Grad Novi Marof
Play logo

Policijski službenik PU varaždinske pod utjecajem alkohola prošloga je utorka skrivio prometnu nesreću svojim vozilom i pobjegao s mjesta nesreće, i to bez da je vozačici, čiji je automobil oštetio, ostavio svoje podatke.

Riječ je o iznimno visokopozicioniranom policijskom šefu, Robertu Maltaru, 45-godišnjem voditelju Službe policije Policijske uprave varaždinske, doznaje Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JEDVA SU GA SVLADALI /

Slovenac pritvoren zbog pucnjave i ranjavanja policajca u zadarskoj Gaženici: Oružje je uperio i prema policajki

Image
JEDVA SU GA SVLADALI /

Slovenac pritvoren zbog pucnjave i ranjavanja policajca u zadarskoj Gaženici: Oružje je uperio i prema policajki

Pobjegao s mjesta nesreće, a kolege ga pronašle

Maltar je svojim automobilom naletio je na drugo vozilo, no iako je prouzročio materijalnu štetu nije stao niti je vozačici ostavio svoje podatke. Pobjegao je s mjesta nesreće, ali su ga kolege ipak uspjeli pronaći nekoliko sati kasnije.

Oko 20 sati pronašli su ga u Varaždinskim Toplicama i tada mu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od čak 2,31 promila. Varaždinska policija odmah je najavila da mu slijedi disciplinski postupak.

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić potvrdio je da je Maltar u međuvremenu privremeno udaljen iz službe. "Nakon kriminalističkog istraživanja prometne nesreće protiv policijskog službenika koji je 3. svibnja sudjelovao u prometnoj nesreći podnesen je prekršajni nalog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama", navodi Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobio odlikovanje bivše predsjednice

Play logo

U disciplinskom postupku se njegovom bliskom suradniku na teret stavlja teža povreda službene dužnosti. Inače, za to Zakon o policiji predviđa kaznu od novčane u iznosu od 20 posto mjesečnog primanja preko zaustavljanja u napredovanju, do prestanka službe u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maltar je do sada bio iznimno angažiran upravo na sigurnosti prometa. Još dok je bio načelnik Policijske postaje Novi Marof sudjelovao je akcijama vezanima za promociju sigurne vožnje, dijelio je cvijeće uzornim vozačicama, bodrio motoriste na tečajevima sigurne vožnje, dok je za svoj rad dobio i odlikovanje predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo