PNUSKOK HAPSI PO SPLITU, UŠLI I U GRADSKU UPRAVU / Uhićeno desetak osoba - poduzetnici, arhitekti, gradski službenici... Jedan je 'pao' jer je kao mito dao parfem

Neslužbeno je riječ o nastavku kriminalističkih istraživanja koje je policija provodila nad nizom osoba u travnju i listopadu 2019. godine

20.7.2021.
11:30
Matija Habljak / PIXSELL

U akciji policije i USKOK-a u utorak je na splitskom području, prema neslužbenim informacijama, uhićeno 12 osoba, među kojima i troje gradskih zaposlenika zbog niza navodnih nezakonitosti s izdavanjem građevinskih dozvola splitskom poduzetniku.

Građevinske malverzacije i davanja mita

Kako piše Slobodna Dalmacija, među uhićenima su braća Zvonko i Ivan Kotarac, vlasnik Mister Mota Mario Jukić, arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić, zatim Lada Pocrnić, nekadašnja voditeljica Odsjeka za graditeljstvo Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Splita, Ljiljana Poletti Kopešić, viša savjetnica za provedbu dokumenata prostornog uređenja, Boris Marelja, voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog planiranja te Danijela Špalj, bivša vijećnica Kerumova HGS-a.

Poduzetnik 'pao' jer je kao mito dao parfem

Radi se o građevinskim malverzacijama, primanju i davanju mita.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je poduzetnik Mario Jukić 'pao' zbog davanja parfema vrijednog 700 kuna kako bi dobio dozvolu da izgradi oko 400 kvadrata više u svojoj zgradi na splitskim Mejama. Kotarca se, pak, navodno tereti za nezakonite radnje vezane za njegov hotel Amphora na Žnjanu.

U tijeku pretrage stanova i ureda uhićenih

Glasnogovornica gradske uprave Kristina Čuvalo za Hinu je potvrdila da su djelatnici policije jutros stigli u prostorije gradske uprave i da će javnost o svemu izvijestiti naknadno. Prema neslužbenim informacijama, policija istražuje nezakonitosti vezane uz jednog poduzetnika koji je izgradio nekoliko stambenih zgrada i poslovnih objekata u Splitu, a posljednja investicija mu je bio hotel na Žnjanu. Policija i USKOK o uhićenjima se još nisu oglasili.

Neslužbeno je riječ o nastavku kriminalističkih istraživanja koje je policija provodila nad nizom osoba u travnju i listopadu 2019. godine. U tijeku su pretrage stanova i poslovnih prostora uhićenih, među kojima su navodno voditeljica odsjeka za graditeljstvo te savjetnica i savjetnik iz tog odjela.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali