POLICIJA NAŠLA SLIJEPE PUTNIKE: / Pet migranata skrivalo se u teretnom vagonu u Slavonskom Brodu

Pet migranata za sad nepoznatog državljanstva, otkriveno je u četvrtak u teretnom vagonu vlaka koji se nalazio u Željezničkom kolodvoru Slavonski Brod.

6.4.2017.
16:45
PIXSELL / ilustracija, Marko Jurinec

"Još uvijek traje istraga kako bi se utvrdio točan identitet osoba koje su u teretnom vagonu pronađene danas oko 11,30 sati", rekao je za Hinu glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Stjepan Kukura.

Sustavnija kontrola na graničnim prijelazima

Dodao je da okolnosti pronalaska migranata u teretnom vagonu nisu bile dramatične kako ih opisuje dio medija. Više o cijelom slučaju prema njegovim riječima znati će se po okončanju istrage, čija duljina će ovisiti i o voljnosti otkrivenih osoba za suradnju s policijom.

PU brodsko-posavska danas je također izvijestila medije da od sutra, 7. travnja o počinje sustavnija kontrole na graničnim prijelazima pri ulasku u Hrvatsku.

Moraju opravdati svrhu boravka u Hrvatskoj

Među uvjetima na koje policija posebno upozorava su da osobe iz zemalja koje nisu članice Europske unije moraju imati valjanu putnu ispravu koja nositelju omogućava prelazak granice Republike Hrvatske, tj. EU, koja mora biti važeća barem tri mjeseca nakon planiranog datuma odlaska s državnog područja država članice, te mora biti izdana unazad 10 godina.

Putnici iz trećih zemalja moraju opravdati svrhu i uvjete namjeravanog boravka, te imati dovoljno sredstava za uzdržavanje, kako za vrijeme trajanja namjeravanog boravka, tako i za povratak u njihovu matičnu državu. Između ostalog za osobama koje ulaze u Hrvatsku ne smije biti izdano upozorenje u svrhu zabrane ulaska, te ne smiju predstavljati prijetnju za javni poredak, međunarodnu sigurnost, javno zdravlje ili međunarodne odnose bilo koje od država članica EU.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali