POČELO SUĐENJE SINU STEVE CULEJA: / S još trojicom je 2018. prebio mladića; Danas je on slijep i 100-postotni invalid

Počelo je suđenje četvorici mladića, među kojima i Domagoju Culeju, jer su 2018.

11.2.2021.
15:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon dva neuspjela pokušaja u četvrtak je pred Općinskim sudom u Vukovaru počelo suđenje četvorici mladića zbog brutalnog premlaćivanja 23-godišnjeg Ivana Mikuljana u kolovozu 2018. Na optuženičkoj klupi su se našli 22-godišnji Luka Miškulin, Gabrijel Čekić i Danijel Hodak te 25-godišnji Domagoj Culej, inače sin bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Steve Culeja.

Tučnjavi prethodila tučnjava

Miškulin, Culej i Hodak izjasnili su se nevinima, dok je Čekić priznao krivicu i jedini iznio obranu. Kako doznaje Večernji, Čekić je rekao da je tučnjavi u kojoj je Mikuljan stradao, prethodila još jedna tučnjava na kirbaju u Rokovcima, pored Vinkovaca. U njoj su on, Culej i Miškulin dobili batina od desetak mladića iz tog mješta i obližnjih Retkovaca. Čekić je rekao da ga je u toj tučnjavi Mikuljan zalio pićem.

"Tučnjavu je zaustavila policija, a poslije nje su Culeja, jer su valjda došli do njegovog broja, počeli nazivati dečki iz Rokovaca i Retkovaca i prijetiti. Dnevno je bilo minimalno desetak poziva", rekao je Čekić na sudu i dodao kako je osnovana Facebook grupa u kojoj su jedni drugima međusobno prijetili. Iako nije planirano, grupa mladića iz Retkovaca i Rokovaca došla je kobnog dana u Vinkovce obračunati se s njima.

"Stajao sam s Mikuljanom i razgovarao o događaju od prije nekoliko dana iz Rokovaca kada mi je zazvonio mobitel. Okrenuo sam se na drugu stranu dok sam razgovarao. Po završetku razgovara sam se okrenuo i vidio da se tuku i kako se Hodak i Miškulin naguravaju. Ne znam kako je započela tučnjava, a nisam vidio ni Mikuljana da leži na tlu. Tijekom te tuče ja sam nogom u stražnjicu udario Hodaka s kojim sam i tada i danas jako dobar. Bilo je tu više osoba koje su gledale tuču. Kada je sve završilo ja sam otišao kući", rekao je Čekić.

Oslijepio i pati od epilepsije

Gledajući snimku nadzorne kamere i odgovarajući na pitanja odvjetnika, Čekić je rekao kako se u trenutku kada je dobio kobni udarac, ne vidi da je Culej bio ondje. Tvrdi da je on došao tek kasnije. Inače u tučnjavi je sudjelovalo i nekoliko maloljetnika.

Sljedeće je ročište zakazano za 12. ožujka, kada bi svoju obranu trebala iznijeti i ostala trojica optuženika, ali i Ivan Mikuljan, koji je zbog udarca u glavu, kojeg mu je navodno zadao Luka Miškulin, udario glavom u rub pločnika te mjesec i pol dana proveo u komi i prošao četiri operacije. Danas je 100-postotni invalid, slijep je i pati od epilepsije. Zakon za ovakvo kazneno djelo predviđa između tri i 12 godina zatvora te parnični postupak za naknadu štete.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali