POBACAO SVOJE ČETVERO DJECE S BALKONA KUĆE NA PAGU: / Monstruozni otac ipak neće dobiti 50 godina zatvora?

Josip Rođak je u veljači bacio svoje četvero djece s balkona kuće na Pagu, a psihološko-psihijatrijsko vještačenje je utvrdilo kako je u tom trenutku bio smanjeno ubrojiv.

26.9.2019.
9:41

Na Županijskom sudu u Zadru danas će se održati pripremno ročište u slučaju 54-godišnjeg Josipa Rođaka s Paga koji je potkraj veljače bacio svoje četvero djece s balkona. Nakon istrage je Županijsko odvjetništvo u Zadru podiglo optužnicu za četiri pokušaja teškog ubojstva, što sa sobom nosi kaznu do 50 godina zatvora, javlja HRT.

Pripremno ročište

Nakon današnjeg ročišta bi trebalo biti poznato kad će započeti glavna rasprava i je li optuženik sposoban za praćenje sudske rasprave zbog svog zdravstvenog stanja. Naime, u optužnom spisu je i nalaz psihološko-psihijatrijsko vještačenja u kojem stoji da je 54-godišnjak u trenutku počinjenja kaznenih djela bio bitno smanjeno ubrojiv, ali ne i neubrojiv.

Ovaj slučaj zgrozio je javnost, a zbog njega je i smijenjena ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zadru. Rođak je još jučer doveden u zadarski pritvor iz zatvorske bolnice u Zagrebu. Zbog zaštite djece se očekuje da će suđenje biti zatvoreno za javnost.

Razbacivanje brojkama

Glasnogovornik suda Hrvoje Visković rekao je kako suđenje Rođaku započinje 16. listopada, javlja 24sata. Dodao je kako je okrivljenik bio bitno smanjeno ubrojiv i da zbog toga možda neće dobiti 50 godina zatvora.

"Kada je netko smanjeno ubrojiv zbog svojih duševnih smetnji postoji mogućnost smanjene kazne. Tako da se nemojte razbacivati s tom brojkom od 50 godina", rekao je Visković novinarima.

Doznaje se kako će predsjednik sudskog vijeća u ovom slučaju biti sudac Ivan Marković, a još se ne zna je li optuženik sposoban za sudsku raspravu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali