Play ponuda

PIJANI KONOBAR SKRIVIO SMRT MAJKE DVOJE DJECE: / Sa 124 km/h zabio se u njen auto dok je vozila sinove; Saznao je presudu

Image
Foto: Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Automobil u kojem su bili majka i djeca, od siline udara je prešao na suprotni kolnički trak gdje je nakon prevrtanja naletio na Toyotu Yaris

25.5.2021.
9:49
Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Play ponuda

Konobar iz Preloga, 35-godišnji D. Č., pravomoćno je proglašen krivim i osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvorske kazne jer je kao vozač u alkoholiziranom stanju skrivio smrt jedne osobe i teško ozlijedio četiri osobe.

Kako piše Danica.hr, konobar je za vrijeme sezonskog rada na zadarskom području tijekom lipnja 2017., s 1,84 promila alkohola u organizmu i brzinom od 124 km/h Peugeotom skrivio stravičnu prometnu nesreću dok se prema Benkovcu vozio iz Biljana Donjih.

"Kod mjesta Raštević izgubio je kontrolu nad vozilom te u kočenju prednjim dijelom vozila udario u zadnji lijevi dio Peugeota 206 kojim je ispred njegova automobila upravljala vozačica", piše u presudi.

Image
POLICIJA OBJAVILA DETALJE TRAGEDIJE: /

'Traktor s prikolicom je išao unazad i pregazio djevojčicu (6)'

Image
POLICIJA OBJAVILA DETALJE TRAGEDIJE: /

'Traktor s prikolicom je išao unazad i pregazio djevojčicu (6)'

Naletio na automobil s majkom i djecom

Dragana M. (38) vozačica iz Nadina, poginula je u toj nesreći. Kako piše Danica.hr, tog dana je oko 17 sati dvojicu maloljetnih sinova, starih osam i sedam godina, vozila na nogometni trening u Benkovac. Jedan sin je teže ozlijeđen, dok je drugi zadobio lakše ozljede.

shimmer fallback
shimmer fallback

Automobil u kojem su bili majka i djeca, od siline udara je prešao na suprotni kolnički trak gdje je nakon prevrtanja naletio na Toyotu Yaris. U tom automobilu teško je ozlijeđena vozačica Ksenija (59), kao i suvozačica Paulina (53). Pijani vozač zadobio je teške ozljede kralježnice.

Presudu zagrebačkog Županijskog suda u cijelosti je potvrdio Vrhovni sud pa je vozač dobio četiri godine zatvora za izazivanje prometne nesreće i osam mjeseci jer je na vozilu imao nepripadajuće registarske oznake. K tome, dobio je petogodišnju zabranu upravljanja vozilima.

"Utvrđeno je da je kritične zgode optuženik upravljao osobnim automobilom pri koncentraciji apsolutnog alkohola u krvi oko 1,84 g/kg i brzinom od 124 km/h iako je bio svjestan da ne smije upravljati vozilom pod utjecajem alkohola i da je dužan brzinu vozila prilagoditi osobinama i stanju ceste te gustoći prometa. Bio je svjestan i da ne smije pretjecati ako time ugrožava druge sudionike u prometu. Osnovano je prvostupanjski sud zaključio da je uslijed takve vožnje, kada su njegove vozačke sposobnosti bile bitno smanjene, prouzročio prometnu nesreću", stoji u presudi.

Bio već u zatvoru, ostale mu četiri godine i pet mjeseci

Ponašanje optuženika nakon počinjenja djela ocijenjeno je kao otegotno - u dva navrata je kršio mjere opreza izrečene rješenjem Županijskom suda. Naime, oduzeta mu je vozačka dozvola, a on je zatečen da upravlja motornim vozilom bez vozačke, zaključak je suda. Međimurski vozač proveo je tri mjeseca u istražnom zatvoru i to vrijeme će mu se uračunati u kaznu, što znači da mora odslužiti još četiri godine i pet mjeseci zatvorske kazne.

Kako javlja Danica.hr, ovih dana se vozač mora javiti u zatvor.

Play ponuda
Play ponuda