PANIKA U VIROVITICI: / Nepoznate osobe na ulici ispituju djecu gdje i kako žive, policija ima važno upozorenje

Budući da su dosad svjedoci bila uglavnom djeca, najpotpuniji opis jedne od sumnjivih osoba dala je u petak majka djevojčice koja je vidjela mlađu ženu crvene kose.

6.3.2019.
16:21
Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nepoznate osobe u Virovitici zaustavljaju djecu nižih razreda i ispituju ih kako i s kim žive. Informacija je to koja je podigla paniku među roditeljima, a koja je došla od djece. Iako u policiji kažu da nemaju konkretnih informacija da se radi o nečem nezakonitom ističu da su problem shvatili ozbiljno. Pojačali su, navode kontrole na mjestima gdje se to dogodilo i oko škola, piše Glas Slavonije.

"Informaciju da se takvo što događa dobili smo prije nekoliko dana, no, prema posljednjim informacijama, navodno je jedan dječak majci rekao za sličan događaj od prije možda desetak dana, te i taj slučaj provjeravamo", kazao je voditelj Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave virovitičko-podravske Darko Sinjaković pozivajući građane da im se jave ako imaju bilo kakve informacije o slučaju ili o novim spoznajama.

Žena crvene kose i muškarac...

Načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević, govoreći za Informativni centar Virovitica umiruje navodeći da nema mjesta panici, no da je uvijek dobro biti na oprezu.

Budući da su dosad svjedoci bila uglavnom djeca, najpotpuniji opis jedne od sumnjivih osoba dala je u petak majka djevojčice koja je vidjela mlađu ženu crvene kose. Policija tako traži ženu, muškarca i crveni automobil te analizira sve raspoložove informacije kako bi, poručuju, roditelji bili što sigurniji.

Ispitivanje terena

Policija ne isključuje mogućnost da je riječ o tzv. ispitivanju terena, koji je dosad viđen u slučajevima pojavljivanja lažnih komunalnih službenika koji građanima dolaze na vrata i traže informacije koje bi kasnije iskoristili za provalu i krađu.

Policija je pozvala roditelje i da apeliraju na djecu da na društvenim mrežama ne objavljuju kamo se kreću i kamo idu, jer su među "prijateljima" na tim mrežama često i starije osobe koje se koriste lažnim profilima kako bi se zbližile sa svojim žrtvama.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali